Novi protest užičkog Zeleno-levog fronta protiv nasilja 1Sa prethodnog protesta/Foto: N. Kovačević

Užički odbor Zeleno-levog fronta okupiće se večeras (petak, 19. maj) ispred Skupštine grada na protestu „Srbija protiv nasilja“.

Taj odbor je sličan skup organizivao prošlog petka, a na večerašnje okupljanje, kako navode, „pozvaće svoje porodice, prijatelje i komšije“.

Podsećaju na to da su zahtevi protesta „smena Saveta REM-a, gašenje štampanih medija i tabloida koji objavljuju lažne vesti, podmetačine i kontinuirano krše novinarski kodeks“.

Osim toga, zahteva se „oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje sluđuju građane, truju i promovišu nasilje, kao što su Pink i Hepi TV“, kao i „hitno ukidanje programa koji promovišu nasilje, nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, poput rijaliti programa“.

Takođe, traži se i „institucionalna odgovornost i smena ministara policije Bratislava Gašića, šefa BIA Aleksandra Vulina i ministra prosvete Branka Ružića“, ali i „hitno zasedanje Narodne skupštine na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade Srbije i bezbednosna situacija u zemlji“.

Vlast se podsmeva narodu

„Vlast ne samo da odbija da ispuni zahteve, već se i podsmeva svom narodu, koji se bori protiv nasilja“, poručuju iz užičkog odbora Zeleno-levog fronta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari