BBC

Petak, 19.05.2023.

08:48

Evropa i fudbal: Igrači engleskog Vest Hema potukli se sa navijačima holandskog AZ Alkmara

Navijači AZ Alkmara napali su tribinu na kojoj su bili porodica i prijatelji igrača Vest Hema.

Izvor: BBC

Evropa i fudbal: Igrači engleskog Vest Hema potukli se sa navijačima holandskog AZ Alkmara
Navijaèi AZ Alkmara napadaju tribinu sa èlanovima porodica igraèa i prijateljima kluba/Getty Images

Fudbaleri Vest Hema sukobili su se sa grupom navijača holandskog AZ Alkmara koji su napali tribinu na kojoj su prijatelji i porodica igrača engleskog kluba gledali revanš polufinalne utakmice Lige konferencije Evrope.

Nekoliko igrača londonskog kluba su pokušali da odbrane članove porodica i prijatelje Vest Hema u sukobu koji je izbio samo nekoliko trenutaka nakon što je tim Premijer lige stigao do finala trećeg evropskog klupskog takmičenja po jačini.

Komentator BBC-ja Alister Brus-Bol, koji je bio na stadionu, komentarisao je tuču na tribinama.

"Ovo su zaista grozne scene", rekao je.

Tokom prošlonedeljne prve utakmice na londonskom stadionu, članovi porodice igrača AZ bili su umešani u sukob sa navijačima Vest Hema.

Trener Vest Hema Dejvid Mojes rekao je da su njegovi igrači bili ljuti zbog onoga što se dogodilo na stadionu u Holandiji.

"Moraćemo da sačekamo da se prašina slegne da vidimo šta se desilo, ali najveći problem je to što je tribina na kojoj su bili članovi porodice igrača", rekao je on.

"Tu je nastao problem, a mnogi igrači su bili besni i zabrinuti za njih".

Vest Hem je stigao do prvog finala nekog evropskog klupskog takmičenja još od 1976. pobedivši AZ Alkmar ukupnim rezultatom 3:1 u dvomeču polufinala.

Mojes, koji je rekao da su njegova porodica i prijatelji bili u delu koji je napadnut, dodao je: "Ne želim da nam bilo šta pokvari našu noć. Nisu navijači Vest Hema tražili nevolje".

"Da li sam bio zabrinut? Da, moja porodica je bila tamo i moji prijatelji", dodao je.

Scene tuče pogledajte ovde i ovde.
Navijaèi AZ Alkmara kreæu na pristalice Vest Hema/PA/Adam Davy
Trener AZ-a Paskal Jansen je izrazio žaljenje zbog nereda, podsetivši da je slično bilo i u Londonu.

"Sramota je što se ovo dogodilo na našem stadionu, ali morate da kontrolišete emocije", dodao je.

Bivši vezni fudbaler Vest Hema Džo Kol, koji je bio komentarisao utakmicu za BT Sport, rekao je da je ono što se dogodilo "apsurdno".

"Navijači AZ Alkmara sa kapuljačama na glavama napadaju i udaraju ljude, tamo su bile porodice fudbalera, igrači Vest Hema su pokušali da ih zaštite...", dodao je.

"Vidim kako se razmenjuju udarci"

Brus-Bol, koji je komentarisao za BBC Radio sa stadiona AZ Alkmara, opisao je scene kao "neprijatne".

"Neki navijači u tamnim jaknama i sa kapuljačama su jurišali na donju tribinu... Brinem jer su tamo članovi porodice i prijatelji Vest Hema. Ovo su veoma, veoma neprijatne scene", komentarisao je.

"Obezbeđenje zadržava igrače Vest Hema. Vidim da se razmenjuju udarci". Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: