Srbija sanja i snove ostvaruje: U Opovo za pet godina investirana 1.2 milijarda dinara

OPOVO – Predsednik Opštine Opovo Miloš Markov, povodom najavljene posete predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića poljoprivrednom gazdinstvu Cukić u Barandi, izrazio je zadovoljstvo i veliku čast što Predsednik države ponovo posećuje jednu tako malu opštinu.

„Zaista je velika čast što Predsednik naše države, Aleksandar Vučić, već treći put posećuje našu opštinu, koja je jedna od najmanjih lokalnih samouprava u Vojvodini. Na taj način pokazuje da lokalne samouprave ne deli na veliki i male ili bogate i nerazvijene. Inače, Vučić je prvi predsednik Srbije koji je ikada, u istoriji, posetio Opštinu Opovo“, kaže Markov.

Markov ističe da Opovčanima posete Predsednika izuzetno znače, jer ih je predsednik uvek saslušao sa razumevanjem i inicijativom.

„Uz podršku Predsednika Vučića realizovali smo niz značajnih projekata. Pored onih koji se finansiraju iz opštinskog budžeta, velike kapitane projekte svakako ne bismo mogli sami da realizujemo bez sufinansiranja Republike i Pokrajine. Samo u poslednjih pet godina Opština Opovo je na republičkim i pokrajinskim konkursima dobila sredstva u visini od 1.2 milijarde dinara, kojima smo unapredili saobraćajnu, vodovodnu, građevinsku i sportsku infrastrukturu, energetske potencijale i zaštitu životne sredine“, rekao je Markov.

Markov je izdvojio pojedine projekte, koji su doprineli da Opština Opovo ponovo zablista.

„Dug je spisak svih realizovanih projekata ali bih izdvojio pre svega izgradnju moderne saobraćajnice na relaciji Opovo – Debeljača, rekonstruisan je i adaptiran veoma važan lokalni put Baranda – Sakule, asfaltirane su gotovo sve ulice na teritoriji naše opštine. Centralne zone sva četiri opštinska mesta dobila su novi izgled sa novim behaton stazama, parking prostorima i uređenim parkovima. Nabavkom novih, modernih medicinskh aparata značajno je unapređena zdravstvena služba u Domu zdravlja, a potpuno su renovirane zdravstvene ambulante u Sakulama i Sefkerinu. Tokom prethodne godine izgrađen je novi vrtić i mini pič teren u Seffkerinu, zatim pokrivena Zelena pijaca u Opovu, a odlično napredujemo sa rekonstrukcijom vodovodne mreže na teritoriji opštine. Ono što me raduje jeste činjenica da su u toku radovi na više projekata gde bih pomenuo rekonstrukciju škole u Barandi i rekonstrukciju zgrade i kulturnog dobra „Mis Helena“, koja će biti adaptirana u zavičajni muzej, kao i pripreme za nove kapitalne projekte kroz izradu projektno tehničke dokumentacije za drugu fazu izgradnje prečistača otpadnih voda, sportsko rekreativnog kompleksa u Sefkerinu i sportske hale u Opovu. Radujem se poseti predsednika Vučića i upućujem reči dobrodošlice, kako u svoje ime, tako i u ime svih građana naše opštine“, poručio je predsednik Opštine Opovo Miloš Markov.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.