Banja Luka

Besplatni priključci za više od 50 domaćinstava u Ulici braće Miletića

Besplatni priključci za više od 50 domaćinstava u Ulici braće Miletića
Foto: Gradska uprava | Besplatni priključci za više od 50 domaćinstava u Ulici braće Miletića

Izgradnjom vodovodne mreže u dužini od 3,5 kilometara riješen je višegodišnji problem vodosnabdijevanja za više od 50 domaćinstava u Ulici braće Miletića.

Ovo je kazao gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je obišao mještane ove ulice i tom prilikom im uručio vaučere za besplatne priključke na gradsku vodovodnu mrežu.

"Izgradili smo vodovodnu mrežu, na koju su mještani čekali godinama, a nakon toga smo mještane obradovali i besplatnim priključcima za vodu. Izdvajanje od 1.000 KM, koliko je koštao vodovodni priključak, za  ljude sa prosječnim primanjima bio je ozbiljan izdatak, a sada se uz novu mjeru grada ta domaćinstva na gradsku vodovodnu mrežu mogu priključiti potpuno besplatno", poručio je on.

Stanivuković je podsjetio da je u ovoj ulici sanirano klizište, ali i najavio da će se raditi na unapređenju infrastrukture i poboljšanju uslova života u ovom dijelu grada.

"Kako bi više zone imale uredno vodosnabdijevanje, radićemo Ponir, Starčevicu, naselje Potok. Tu je riječ o višim zonama, te planiramo izgradnju velikog rezervoara na Poniru, odakle ćemo moći spuštati vodu prema ovim naseljima, ali i prema dijelu naselja Debeljaci. Osim ovog projekte, vodosnabdijevanja radimo i u mnogim drugim mjestima", istakao je on.

Duško Miletić, mještanin ove ulice, istakao je da voda znači život.

"Meni kao penzioneru posebno znači i to što je vodovodni priključak besplatan. Takođe, sanirano je i klizište, a dobili smo i novi put i zaista sam zadovoljan", rekao je on.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije