Vučić: Dovođenje Nideka značajno za Srbiju, Japan važan trgovinski partner

NOVI SAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je otvaranje fabrika korporacije Nidek u Novom Sadu od velikog značaja za zemlju i da je dolazak japanske kompanije u Srbiju pozitivan signal koji će sigurno privući i druge strane investicije.

„Za nas je Japan japan jako važan trgovinski partner. Nekada je trgovinska razmena isnosila 4.9 miliona danas je na oko 300 miliona. To su i dalje mali brojevi, ali ovo nama povećava kapacitete za dalje privlačenje investicija“, rekao je Vučić tokom obilaska novootvorene fabrika japanske korporacije Nidek u Novom Sadu gde se u razgovoru sa radnicima fabrike upoznao sa procesom proizvodnje i motorima koji će se proizvoditi.

Dodao je da fabrika neće zapošljavati „ogroman broj radnika“, ali da se u njoj primenjuje vrhunska tehnologija i da je dovođenje japanskih investitora velika stvar, „od najvećeg značaja za Srbiju“.

„Kada dovedete japanski Nidek, onda svi žele da dođu. Mi smo pregovore počeli 2020. godine, 2021. u potpunosti ušli u proces pregovaranja. I njihov predsednik je hvalio Srbiju u trenucima kada mnogi nisu hteli i smeli i beskrajno hvala Nideku na tome“, naveo je Vučić.

Vučić je rekao i da ga posebno raduje to što su se neki građani Srbije vratili iz inostranstva kako bi radili u fabrici u Novom Sadu jer će na taj način doprineti razvoju Srbije, a ne neke druge države.

Vučić je naglasio i da je otvaranje fabrike Niked od suštinske važnosti za Srbiju, jer kako je rekao „Japanci ne dolaze na mesec ili dva već da ostanu“, i da će to podići standard i zaradu građana.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.