U Novom Sadu više od 50 slučajeva otežanog kretanja vozila, poplava u podrumima: Prijavite problem

Nadležne gradske službe aktivno su radile na rešavanju problema građana koji su nastali usled obimnih padavina tokom prošle večeri, saopštavaju iz Grada.
U Novom Sadu više od 50 slučajeva otežanog kretanja vozila, poplava u podrumima: Prijavite problem
Foto: 021.rs

Na terenu je, kako kažu, bio i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

"Angažovani su zaposleni Gradske uprave za inspekcijske poslove, kao i radnici VD 'Šajkaška', JKP 'Vodovod i kanalizacija', Vatrogasne jedinice, JKP 'Gradsko zelenilo', JKP 'Gradska čistoća', JKP 'Parking servis', Vatrogasnog saveza Novog Sada, JKP 'Put', pripadnici Saobraćajne policije i Žandarmerije", saopštavaju iz Grada.

Gradskoj upravi za inspekcijske poslove prijavljena su 52 slučaja otežanog kretanja putničkih motornih vozila u većem broju ulica, devet prijava poplava u podrumskim prostorijama, tri prijave za oborena stabla i jedna za oboreni stub elektrodistribucije.
 
Ispod podvožnjaka u Kisačkoj, Temerinskoj  i Partizanskoj ulici, gde je velika količina vode onemogućila saobraćaj, postavljena je saobraćajna signalizacija i uspostavljeno dežurstvo saobraćajne policije. Ponovno odvijanje saobraćaja omogućeno je oko ponoći u Temerinskoj i Kisačkoj ulici, a nešto kasnije i u Partizanskoj ulici. 
 
U posao izvlačenja motornih vozila ispod nadvožnjaka uključile su se i sa svojom mehanizacijom pomogle i privatne kompanije "Karin komerc" i "Put invest".
 
Odmah nakon prestanka padavina i povlačenja vode, službe "Čistoće" počele su da uklanjaju blato sa puta koje je ometalo saobraćaj.
 
Iz Grada navode da je jutros situacija na terenu stabilna, kao i da se saobraćaj neometano odvija u svim delovima grada i sve gradske službe normalno funkcionišu. Radi se na uklanjanju preostalog blata sa saobraćajnica i vode iz podrumskih prostorija. 
Takođe, ekipe Gradskog zelenila obilaze teren, a radnici Čistoće gde je to potrebno, vraćaju u funkciju podzemne kontejnere.
 
Građani koji imaju problem mogu ga prijaviti dispečeru Gradske uprave za inspekcijske poslove, pozivom na brojeve: 021/4872-402 i 021/4872-403 ili mejlom na adresu: dispecer@inspekcija.novisad.rs
  • ccc

    18.05.2023 14:22
    spens
    Da li se zna sta je sa bazenom na Spensu? Pitam za druga
  • NN

    18.05.2023 13:26
    voda
    Moram da skrenem pažnju komentatorima da su propustili da u krivicu gradskoj upravi u Novom Sadu, pored toga što su izazvali toliku kišu, pripišu da snose odgovornost i za poplave u drugim gradovima - npr. Maribor je pod vodom, a i mnogi gradovi u Italiji. Stvarno grozna ova naša gradska, i i duga vlast, a o "zemarama" (ma šta vam to značilo, da i ne govorimo!
  • Omg

    18.05.2023 12:49
    Ljudi 2 (dva) sata je padala jaca kisa i grad je u totalnom kolapsu. E ovo je momenat kada svi nadlezni treba da podnesu ostavke zbog svoje nesposobnosti. Sta bi bilo da pada kisa neprestano 5-6 dana, camcima bismo isli do posla?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti