Zašto je Britanac tražio doktora na gem pred poraz?

Čak mu je i rimska publika glasno zviždala u tim momentima

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Rimu pošto je juče savladao Kamerona Norija iz Velike Britanije u dva seta za oko sat i po vremena provedenih na terenu – 2:0 (6:3, 6:4).

Već danas će ponovo na teren kroz par sati, pošto igra sa Holgerom Runeom za plasman među četiri najbolja u Večnom gradu, ali javnost i dalje bruji o brojnim nesportskim potezima Britanca na jučerašnjem meču protiv Đokovića.

Prvi u redu je, naravno, udarac u Novakovu nogu prilikom jednog smeča kada je to bilo apsolutno nepotrebno, a zbog čega je Đoković bio naročito besan, a drugi koji je takođe izbacio srpskog tenisera i takta i iznervirao njegove navijače desio se na gem pred kraj meča.

Tada je bukvalno preostalo da Đoković samo odservira za pobedu, ali avaj, Noriju baš tada nije bilo dobro i morao je da pozove doktore da reaguju, pa je usledila pauza od skoro deset minuta dok se njemu ukazivala pomoć.

 

Rimska publika je to propratila u popriličnoj neverici, pa je Kameron Nori dobio glasne zvižduke tokom te pauze, a publika je u potpunosti stala na stranu Đokovića, koji je na konferenciji za medije takođe komentarisao nesportske poteze Britanca.

– Gledao sam ponovoljeni snimak kad me je pogodio. Perfierno me je video, za mene je poen bio završen… Koristio je sve što sme, da uzme medikal tajm aut, ali to nije fer plej, tako se ne odnosi na terenu. Znam ga dosta dugo, on je dobar momak, ne razumem ovo ponašanje, ali tako je kako je. On je uneo vatru, ja sam samo odgovorio. Šta se desi na terenu, ostaje na terenu – objasnio je Novak na konferenciji

I mi se nadamo da je Đoković već arhivirao ovaj meč i da je u potpunosti fokusiran na meč sa Holgerom Runeom.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.