Đorđe Miketić dobio pretnje jer je prekrečio mural Ratka Mladića 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/)

Poslanik stranke Zajedno u Skupštini Srbije, Đorđe Miketić, dobio je pretnje na društvenim mrežama, a protiv njega je ispisan i preteći grafit, pošto je u Beogradu prefarbao mural sa likom nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića.

„Reč je o slici osuđenog ratnog zločinca koji su od građana združeno branile Vulinova (nekadašnji ministar unutrašnjih poslova, Aleksandar) policija i organizovane kriminalne bande, i za koji je još pre dve godine Opština Vračar izdala rešenje da se prekreči, što nikada nije učinjeno“, navodi se u saopštenju stranke Zajedno.

Ocenili su da danas, kada je gradonačelnik Aleksandar Šapić, „Beograd doživljava još otvorenije veličanje ratnih zločinaca kojima se dele funkcije, a građanima pretnje smrću“.

„Miketićev gest je izraz građanske odgovornosti i najava konačnog uklanjanja mnogih tragova ratnohuškačkog zagađenja, mafijaškog otpada i sprege države i organizovanog kriminala. Stranka Zajedno pruža punu podršku našem Đorđu Miketiću“, stoji u saopštenju.

Tokom prethodne godine mural Ratku Mladiću više puta je prekrečen, ali i očišćen, dok su ga u jednom periodu čuvale osobe sa prekrivenim licima i crnim kapuljačama.

Mladića je Međunarodni sud u Hagu osudio na doživotnu kaznu zatvora zbog zločina protiv čovečnosti tokom rata u Bosni i Hercegovini devedesetih godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari