17. maj  2023. 10.50  | Izvor: Tanjug

Kampanja "Prijatelj porodice" od danas otvoren konkurs za preduzeća - uskladiti rad i roditeljstvo

BEOGRAD -

U okviru kampanje "Prijatelj porodice", od danas je otvoren konkurs namenjen kompanijama koje u svom poslovanju omogućavaju usklađenost rada i roditeljstva i izgradnju čvrstog poverenja između poslodavca i zaposlenog.

Projekat zajedno realizuju Privredna komora Srbije i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, a cilj je da se doprinese podizanju stope nataliteta u Srbiji, boljitku privrede i društva, kao i da se motivišu druge kompanije da slede uspešne primere i pomognu zaposlenima da uklade porodične i radne obaveze.

dete, porodica, deca, pomoc, rukovanje, usvajanje

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić navela je da je kampanja "Prijatelj porodice", u okviru koje je raspisan konkurs koji će trajati do 12. juna, od velikog značaja jer podržava roditelje i porodicu kao i kompanije koje posluju na društveno odgovoran način i sprovode mere kako bi uskadile roditeljstvo i rad zaposlenih.

"To u današnje vreme nije jednostavno, ali imamo sjajne primere, čitav niz društveno odgovornih kompanija u našoj zemlji koje izuzetno dobro privređuju, ali ne zapostavljaju i ovakav društveno odgovaran koncept", navela je ona.

Dodala je da će resorno ministarstvo u okviru kampanje podržati pet malih preduzeća koji će se prijaviti na konkurs i koji će u svom projektu prikazati mere koje u okviru svojih kompanija sprovode da kako bi omogućili usklađivanje rada i roditeljstva.

Direktor Sektora za internacionalizaciju Privredne komore Srbije Mihailo Vesović rekao je da akcija "Prijatelj porodice"ima za cilj da da na značaju odnosu kompanija prema zaposlenima i načinu na koji omogućavaju zaposlenima sklad između poslovnog i privatnog života.

"Provodimo trećinu svog vremena na poslu, zbog toga je veoma značajno kako se zaposleni osećaju na svom radnom mestu i kako im pomaže kompanija da izađu u susret svojim porodicama, a efekat svega toga može se odraziti na kvalitet i produktivnost samih radnika i kompanije", naveo je Vesović.

Vesović je pozvao sve menadžere i vlasnike kompanija da podrže akciju tako što će se prijaviti na konkurs, putem onlajn aplikacije. Projekat predviđa dodelu priznanja "Prijatelj porodice kompanijama koje su prepoznate kao lideri usklađenosti rada i roditeljstva i izgradnji čvrstog poverenja između poslodavca i zaposlenog.

Tagovi