Gradovi

Centar srednjih škola okončao maturske svečanosti u Trebinju

Centar srednjih škola okončao maturske svečanosti u Trebinju
Foto: Vesna Duka | Centar srednjih škola okončao maturske svečanosti u Trebinju

TREBINJE - Defileom 140 maturanata Centra srednjih škola u Trebinju su završene maturske svečanosti koje su ove godine održane nešto ranije, pa još nisu izabrani ni đaci generacije.

Proslava mature počela je po tradiciji okupljanjem u Dučićevoj ulici i polaganjem cvijeća na spomenik Herojima za slobodu, nakon čega su maturanti prošetali gradskim ulicama i tradicionalnom promenadom do Hotela Leotar.

"Kao i svake godine, ispraćamo još jednu generaciju maturanata Centra srednjih škola, učenika i trećeg i četvrtog stepena, a u pitanju je generacija koja će se, pored ostalog, pamtiti i po tome što su tokom pandemije virusa korona pohađali onlajn nastavu i evo uspješno završila svoje srednjoškolsko obrazovanje", kazala je pred polazak defilea  Nedeljka Neška Ilijić, direktor JU Centar srednjih škola Trebinje.

Ivana Mandeganja, maturant Ekonomske škole, svoje školovanje će nastaviti na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, smjer psihologija.

"Srednja škola će mi ostati u lijepom sjećanju, stekla sam mnogo drugova i drugarica. Iako će većina njih nastaviti studiranje u Banjaluci i Novom Sadu, sklopili smo prijateljstva koja će, nadam se, trajati čitav život", dodala je Ivana.

Njen školski drug, Boris Glušac je maturant na smjeru poslovno-pravnog tehničara i to je zanimanje kojim želi i ubuduće da se bavi i želi da upiše Ekonomski fakultet sveučilišta u Mostaru.

"Volio bih i dalje da se bavim ekonomskom strukom, pa, iako sam se odlučio za Mostar, gdje se slabo upisuju studenti iz Trebinja koji većinom odlaze za Beograd, Novi Sad ili Banjaluku, na šta se odlučio i dobar broj mojih drugova i drugarica, ja se nadam da su prijateljstva iz srednje škole trajna i da ćemo, ma gdje nas život odnio, biti u kontaktu, jer ono što smo ostvarili tokom četiri godine sazrijevanja u srednjoj školi – mislim da ostaje za cio život", kazao je Boris.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije