FOTO: Britanska pošta specijalnim markama odaje počast "Crnoj Guji"

Pošta Velike Britanije najavila je 12 specijalnih poštanskih maraka kojima će obeležiti 40. godišnjicu emitovanja prve epizode čuvenog sitkoma "Crna Guja" (Blackadder).

Prva epizoda kultne serije iz osamdesetih, koja je pokrivala različite periode istorije u četiri sezone, emitovana je 15. juna 1983. godine, a serija je trajala do 1989. 

Njeni autori su Ričard Kertis i Rouan Etkinson koji je igrao i glavnu ulogu. Serija je dobila Emi nagradu i jedan je od omiljenih britanskih sitkoma. 
Nove poštanske marke prikazivaće neke od nezaboravnih trenutaka iz serije u kojoj su, pored Etkinsona, igrali i Hju Lori, Stiven Fraj, Toni Robinson, Miranda Ričardson i drugi, piše Euronews Srbija.
 
Četiri predstavljaju portret Edmunda Crne Guje u različitim izdanjima, svaka iz druge epohe.
 
 
Kertis je rekao da ga jako zabavlja i oduševljava ova akcija Britanske kraljevske pošte. 
 
"Za Crnu Guju je veliko olakšanje da mu je glava na poštanskoj marki, umesto na drvenom kocu", našalio se.
 
Pakovanje od 12 poštanskih maraka naći će se u prodaji 17. maja i koštaće oko 22 evra.
  • Dusan

    16.05.2023 06:33
    Bravo
    Genijalna serija!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti