Najnovije vesti
Slobodno vreme
Porodica Delić bez ikakvih primanja prehranjuje svoju decu uz pomoć poljoprivrede

"Radimo, borimo se, pomoć ne tražimo" Porodica Delić, bez posla i redovnih primanja, izdržava se samo od onog što mogu da zasade

Bez posla i bez redovnog primanja, porodica Delić pravi je primer kako se u slozi, ljubavi ali i radu može sve. Sa troje dece i četvrtim na putu oni trenutno živi samo i jedino od svojih ruku! Iako nemaju stalna primanja, kažu da imaju jedni druge, imaju kuću, zemlju i imaju snagu, i to je ono na čemu su najzahvalniji.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Porodica Delić Foto: Tatabrada.tv / youtube
Porodica Delić

Naime, Zulhida Delić (28) i Nedim Delić (40) iz mesta Urože, kod Srebrenika u Bosni i Hercegovini, mladi su bračni par koji sem dečijeg dodatka za decu, nema druga primanja. Za nekoliko dana očekuju i svoje četvrto dete i tvrde da su spremni i za taj veseli dolazak.

Pročitajte još

Poljoprivreda od malih nogu

Nedim kaže da se poljoprivredom bavi od malih nogu, i da to voli.

"Radimo poljoprivredu, sejemo bostan, papriku, paradajz, krompir, luk, grašak, žito. Bavim se ovim od malena, od malih nogu baš i volim ovo", kaže Nedim koji je objasnio da radi na njivi i kad je kiša, jer od nečega mora svoju mnogobrojnu porodicu da izdržava.

Sa njima živi i njegova majka, takođe bez ikakvih primanja, ipak ništa ne traže, jer, kako kažu, sve će svojim rukama da zarade!

"Treba raditi. Sve uspeva ako radiš, moram da zaprljam ruke da bih imao", rekao je Nedim, dok je za Jutjub kanal "Tatabrada.tv" pokazivao svoje njive i plastenike.

Kako je objasnio, od same opštine nema nikakvu pomoć, Jednom je išao da ih pita za pomoć, međutim odbili su ga.

Porodica Delić
Foto: Tatabrada.tv / youtube
Porodica Delić

"Išao sam do opštine za pomoć oko plastenika, ali odbili su me. Želeo sam još da proširim, ali eto, odbili su me", rekao je on za Jutjub kanal "Tatabrada.tv"

Na pošten način zarade za svoju decu

Tvrde da posla oko dece ima i kada je jedno, a kamoli kada ih je puna kuća, međutim, ne prave pitanje oko toga, jer uvek nađu pošten način da niko ne bude gladan.

Porodica Delić
Foto: Tatabrada.tv / youtube
Porodica Delić

"Mi ne radimo, nemamo poslove, nemamo redovna primanja, ali izađem nekad na neki posao za dnevnicu, dve, mada ne mogu da stignem stalno zbog posla oko poljoprivrede. Zemlju radim od malena i to nam je pravi prihod. Od škole imam šimarsku, ali nema posla ovde od toga", rekao je Nedim, dodavši tom prilikom da je Zulhida radila dok nije ostala trudna, kada je kod privatnika morala da da otkaz.

Rade i noću

Svoju ogromnu kuću Nedim je napravio samo i jedino od dnevnica.

"Ova kuća napravljena je od dnevnica, samo dnevnica. Jedna desna, druga leva, ne zna se koja je gora rukavica. A opanci, i da su oba leva, noću radiš, moraš da odeš i radiš to je tako. Spavati do 12 i imati, to ne može," objasnili su oni za Jutjub kanal "Tatabrada.tv".

Želja im je samo jednu kravu da imaju, kako bi imali mleka za decu i za bebu koja je na putu.

Porodica Delić
Foto: Tatabrada.tv / youtube
Porodica Delić

Od spavanja do 12 časova, tvrde niko nije zaradio, jer se u životu mora boriti za sebe i svoje potomke.

"Sejemo, radimo, borimo se, nikada nismo tražili od drugih. Moramo da se borimo. Nismo nikad rekli da nemamo", objasnila je porodica Delić.

(Tatabrada.tv)