Izvor: DPA

U minut do 12 železnički sindikat prekinuo je veliki štrajk koji je trebao da traje od nedelje uveče do srede uveče, ali su Nemačke železnice (DB) u državnom vlasništvu ipak morale da otkažu stotine regionalnih i međugradskih vozova, prenosi Nemačka novinska agencija.

U ponedeljak se, prema najavi, očekivalo otkazivanje trećine polazaka međugradskih vozova, a neki su stali već u nedelju uveče. Red vožnji svih međugradskih vozova trebalo bi da se normalizuje u utorak, saopštio je Dojče ban.

Skraćenih linija i otkazivanja bilo je i u regionalnom saobraćaju. Obustava teretnog saobraćaja trajaće do utorka.

Budući da su štrajk otkazali samo sindikalisti DB-a, a ne i zaposlenici privatnih operatera, putnici bi u nekim delovima morali da se pripreme na moguće probleme do utorka.

DB je u četvrtak zbog najavljenog štrajka ukinuo gotovo sve vožnje od nedelje uveče, te su nakon nagle promene plana hitno morali da reorganizuju red vožnji.

“Zbog toga je od juče samo u međugradskom i lokalnom saobraćaju moralo biti odloženo oko 50.000 polazaka”, saopštili su oni i dodali da neki vozovi morali da krenu sa drugih stanica.

Nacionalni štrajk železničara u subotu su iznenada otkazali sindikalci nakon što su se sa poslodavcem dogovorili da će rešenje spora oko kolektivnog ugovora tražiti na sudu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.