Svet

0

Zelenski stigao u Pariz na razgovore o hitnim potrebama Ukrajine

Izvor: Beta

Zelenski stigao u Pariz na razgovore o hitnim potrebama Ukrajine

Izvor: Beta / AP / Michel Euler

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski doputovao je večeras u Pariz na radnu večeru u Jelisejskoj palati tokom koje će se razgovarati o "hitnim potrebama Ukrajine, na vojnom i humanitarnom nivou", saopštilo je francusko predsedništvo.

Posle Italije i Nemačke, ukrajinski predsednik je stigao večeras oko 20.55 na vojni aerodrom kod Pariza. Zelenskog je dočekala premijerka Elizabet Born (Elisabeth Borne).

Sa svakom posetom, odbrambene i ofanzivne mogućnosti Ukrajine se šire. Veze sa Evropom jačaju, a pritisak na Rusiju se pojačava", napisao je Zelenski na Tviteru po dolasku u Pariz gde će imati sastanak sa predsednikom Emanuelom Makronom (Emmanuel Macron).

Kako je saopštila Jelisejka palata, Makron će "ponovo potvrditi nepokolebljivu podršku Francuske i Evrope Ukrajini".

Predsednik Ukrajine je danas u Nemačkoj pohvalio vojnu podršku te zemlje, posle najave nove isporuke oružja za podršku kontraofanzivi koja se sprema protiv ruskih snaga.

Zelenski je razgovarao sa kancelarom Olafom Šolcom (Scholz) koji ga je primio uz vojne počasti, potom je u Ahenu primio nagradu Karlo Veliki za doprinos evropskom jedinstvu.

Pre posete Berlinu, ukrajinskog predsednika su u subotu u Rimu primili italijanski zvaničnici i u Vatikanu poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR