Petak, 12.05.2023.

13:18

Rusi idu korak dalje: Migrante šalju na front?

Šef ruskog federalnog kriminalnog centra Aleksandar Bastrikin predložio je da svi migranti koji su dobili rusko državljanstvo budu poslati na front u Ukrajinu.

Izvor: klix.ba

Rusi idu korak dalje: Migrante šalju na front?
Tanjug/AP Photo/Libkos

Bastrikin je ukazao na povećanje broja ubistava koje su počinili migranti u Rusiji.

U tom kontekstu, pomenuo je ideju slanja migranata u rat protiv Ukrajine i, u slučaju odbijanja, deportovanja.

"Ljudi kažu da dok su Rusi na frontu, migranti napadaju našu pozadinu. Ne želite da idete na front, ne želite da ispunite svoju građansku dužnost, onda se ljubazno vratite kući", rekao je Bastrikin, prenosi Rojters. medijima. Prema važećim zakonima, lica sa dvojnim državljanstvom ne podležu regrutaciji u rusku vojsku, već se mogu pridružiti ruskim oružanim snagama samo kao dobrovoljci nakon potpisivanja ugovora.

Dan ranije, poslanik komunista Mihail Matvejev najavio je da priprema nacrt zakona koji bi omogućio slanje migranata sa ruskim državljanstvom u „Specijalnu vojnu operaciju“, kako Rusija zvanično naziva rat protiv Ukrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

1 d

Podeli: