Određen pritvor još četvorici osumnjičenih u slučaju EPS

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušana su četiri osumnjičena za pranje novca i poreska krivična dela u Javnom preduzeću Elektroprivreda Srbije (EPS).
Određen pritvor još četvorici osumnjičenih u slučaju EPS
Foto: Pixabay
Oni su juče uhapšeni u okviru proširenja istrage protiv šest osumnjičenih da su zloupotrebama oštetili EPS.
Trojica su se branila ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose svoju odbranu u ovoj fazi postupka, dok je četvrti osumnjičeni izneo svoju odbranu.
Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima V.B, N. L, D. R. i S. K. odredi pritvor. Sudija im je odredio pritvor da ne bi uticali na svedoke, saopštilo je to tužilaštvo.

Teme

EPS
  • PunNade

    18.05.2023 14:42
    Kada bi se hapsile sekretarice direktora EPS-a koje su ucenjivale radnike ProTenta (koji su zaposleni u EPSu preko ProTenta) da bi skupljali kapilarne glasove i popunjavali ankete za prelazak iz SBB u MTS to bi bio raj na zemlji. One su najveće saučesnice u zločinu. Prošlih godina su non stop skupljale po firmi kapilarne glasove i anketirali zaposleni oko prelaska iz SBBa u MTS
  • Milanče

    12.05.2023 11:29
    ko u zatvor?
    Pitam se ko će ići u zatvor zbog gomile ljudi koja radi u Epsu a nema ni kancelariju, ni radno mesto ni zaduženje, ne ide na posao uopšte a prima platu?
  • cika pera

    12.05.2023 10:27
    Izvrsiti smenu svih direktora kao i tehnickih direktora u celom EPS-u

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija