Vesti

0

Opozicija: Protest u petak biće miran i nenasilan, policija da se ponaša u skladu sa tim

Izvor: Beta

Opozicija: Protest u petak biće miran i nenasilan, policija da se ponaša u skladu sa tim

Izvor: NM

Opozicione stranke koje organizuju protest "Srbija protiv nasilja" saopštile su da će sutrašnji skup biti miran i nenasilan i naveli da od policije očekuju da se ponaša u skladu sa tim.

"Organizatori sutrašnjeg protesta 'Srbija protiv nasilja' se zahvaljuju policiji jer se na prethodnom protestu, održanom u ponedeljak, 8. maja, ponašala po zakonu i miran skup na kojem se okupilo više desetina hiljada građana protekao je bez incidenata", navodi se u zajedničkom saopštenju koje je danas prosledila Narodna stranka.

Oni su policiju pozvali da se tako ponaša i tokom protesta koji je zakazan za petak, 12. maj i "ne upotrebljava silu protiv građana koji žele Srbiju bez nasilja i da ne strahuju za živote svoje dece kada ih pošalju u školu".

"Policajci takođe imaju svoje porodice i oni žive u Srbiji, i ljudi koji se okupljaju na protestima bore se za bezbednost i sigurnost i njih i njihovih porodica", dodaje se u saopštenju.

Poslanici proevropske opozicije u Skupštini Srbije najavili su da će skup u petak biti organizovam pod parolom "Neka Srbija stane", kao i da će biti organizovane nove blokade koje će trajati duže ukoliko zahtevi protesta ne budu ispunjeni.

Do sada ispunjen samo zahtev da ministar prosvete podnese ostavku, a zahteva se da to učine ministar unutrašnjih poslova, direktor BIA i Savet REM-a, da se zabrane rijaliti programi koji promovišu nasilje, da se Pinku i Hepiju oduzmu dozvole za nacionalnu frekvenciju, da se zabrane štampani mediji koji promovišu nasilje, i da bude smenjeno rukovodstvo RTS-a.

Pored toga, zahteva se hitna sednica Skupštine na kojoj bi se razmatratralo ko je odgovoran za masovna ubistva u Srbiji.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR