Subotica: Košarkaši Spartaka savladali Zlatibor

spartak-košarka
SUBOTICA – Košarkaši Spartaka ostvarili su prvu Superligašku pobedu. Subotičani su pred svojom publikom savladali Zlatibor Gold Gondolu sa 103:81 po četrvtinama (23:25, 32:22, 27:24, 21:10). 

Utakmica je počela vodstvom gostiju koji su bili raspoloženi šutem za tri poena. Spartak je u 7. minutu uspeo da preokrene rezultat na 17:16. Ipak, sedmom trojkom u prvoj četrvtini koju postiže Stojičić Zlatibor dolazi do prednosti od 23:25. Usledila je rezultatska klackalica da bi Spartak u finišu prvog poluvremena napravio sjajnu seriju. Milijašević pogađa trojku a pridružuje mu se Barna za sa novim poenima pa su Subotičani na odmor otišli sa viškom od 8 poena, 55:47.

Gosti su trojkama smanjivali prednost u trećem periodu. Prišli su na 67:64, kada je Vladimir Đokić bio primoran da zatraži minut odmora. Spartak se vratio u igru i treći period završio sa vodstvom od 82:71. Domaćini su zaigrali znatno angažovanije u poslednjoj četvrtini. Imali su više raspoloženih igrača te su stalmno povećavali prednost. Pet minuta pre kraja meča poveli su sa 93:79. Na kraju – sigurna pobeda od 103:81.

Subotičani u sledećem kolu dočekuju favorita u A grupi Super lige ekipu FMP.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.