10. maj  2023. 18.41  →  22.32 | Izvor: Tanjug

Rukometaši Srbije na EP protiv Islanda, Mađarske i Crne Gore

DISELDORF -

Muška rukometna reprezentacija Srbije igraće u C grupi protiv Islanda, Mađarske i Crne Gore na Evropskom prvenstvu koje se održava početkom sledeće godine u Nemačkoj, odlučeno je danas žrebom u Diseldorfu.

Izabranici Tonija Đerone će mečeve prve faze igrati u Minhenu, gde će nesumnjivo imati ogromnu podršku naših navijača iz dijaspore. Srbija će 12. januara igrati protiv nosioca grupe Islanda, dva dana kasnije protiv Mađarske, a 16. januara protiv Crne Gore.

rukometna, reprezentacija, srbije

Iz svake grupe dalje će po dve prvoplasirane selekcije, posle čega će se formirati dve četvrtfinalne grupe sa po šest reprezentacija, a bodovi se prenose iz prve faze. U polufinale će po dve najbolje iz obe četvrtfinalne grupe. Titulu brani Švedska.

Evropsko prvenstvo će se održati od 10. do 28. januara sledeće godine u Berlinu, Diseldorfu, Manhajmu, Kelnu, Hamburgu i Minhenu.

SASTAVI GRUPA:

A grupa: Francuska, Nemačka, Severna Makedonija, Švajcarska

B grupa: Španija, Austrija, Hrvatska, Rumunija

C grupa: Island, Mađarska, Srbija, Crna Gora

D grupa: Norveška, Slovenija, Poljska, Farska Ostrva

E grupa: Švedska, Holandija, Bosna i Hercegovina, Gruzija

F grupa: Danska, Portugal, Češka, Grčka

Nemanja Ilić: Na EP idemo sa željom da pobedimo svaku utakmicu

Kapiten muške rukometne reprezentacije Srbije Nemanja Ilić izjavio je večeras da je zadovoljan žrebom za Evropsko prvenstvo, koje će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj.

Srbija će na EP igrati sa Islandom, Mađarskom i Crnom Gorom.

"Naizled lakša grupa, jer ne vidimo imena kao sto su Danska, Švedska, Španija i sl, ali sve selekcije zaslužuju maksimalno poštovanje samim plasmanom na EP i i ne smemo nikoga da potcenimo. Do sada smo pokazali da možemo da se nosimo i savladamo neke od najboljih reprezentacija na svetu, tako da na prvenstvo idemo sa željom da pobedimo svaku utakmicu i siguran sam da to i možemo da uradimo", rekao je Ilić, prenosi zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije.

Selektor Srbije Antonio Đerona istakao je veliku važnost i kvalitet samog šampionata.

"Veoma ujednačena grupa, svako svakoga može pobediti. EP je veoma težak turnir, a već prvi ispit imaćemo na startu protiv Islanda. Važna je svaka utakmica i svaki bod, kako zbog šampionata tako i zbog Olimpijskih igara. Cilj je da prođemo grupnu fazu, što neće biti lako, a u glavnoj rundi će nas potom verovatno sačekati ekipe poput Španije, Nemačke i verovatno Hrvatske. Imaćemo okupljanje u oktobru i potom dve nedelje pre početka prvenstva da se maksimalno dobro spremimo za sve izazove koji nas očekuju u Nemačkoj", istakao je selektor Srbije.

Tagovi