0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

PANKOV O ŽREBU KUPA SRBIJE: ’Želja nam je bila na igramo na svom terenu, ali nismo imali sreće!’ (FOTO)

Objavljeno: 09.05.23 u 15:05

Iskusni štoper iskreno.

Čukarički ove sezone pod dirigentskom palicom Dušana Kerkeza igra odlično i beleži fantastične rezultate. Trenutno se nalaze na trećem mestu Mozzart Bet Superlige Srbije sa 68 bodova, koliko i drugoplasirani TSC. Juče su na svom stadionu savladali Vojvodinu minimalnim rezultatom 1:0 u četvrtom kolu plejofa.

Do kraja je ostalo još tri runde. ’Brđani’ naredni susret igraju protiv Novog Pazara kao domaćin, pa gostuju na ’krovu’ ekipi Voždovca, da bi u poslednjem kolu dočekali ’đavole’ iz Kragujevca. Štoper Čukaričkog Radovan Pankov je nakon meča sa Vojvodinom rekao da su mogli i ranije da reče pitanje pobednika.

– Odigrali smo odličan meč, pre svega takmičarski, imali smo daleko bolje šanse i zasluženo pobedili. Mogli smo možda i ranije da rešimo pitanje pobednika, imali priliku pre gola, potom je poništen pogodak Lučića, pa smo promašili drugi jedanaesterac… Ali, najbitnija su tri boda sa kojima smo nastavili trku sa TSC-om, ujedno zadržali distancu u odnosu na Partizan. Veoma sam zadovoljan kako smo izgledali protiv Vojvodine, izuzetno kvalitetnog tima – kazao je Radovan Pankov, štoper Čukaričkog na pozajmici iz Crvene zvezde. – započeo je.

Žreb Kupa Srbije ih je odveo u Novi Sad na megdan Radoslavu Bataku i družini. Upravo Vojvodina može da im poremeti planove u Evropi naredne sezone ukoliko osvoji ovo takmičenje. Pankov je prokomentarisao žreb I dodao da veruje da ih očekuje pun stadion.

– Želja nam je bila da u Kupu napokon igramo na svom stadionu, ali nemamo sreće, četvrti put uzastopno ćemo gostovati. Tako je kako je, čeka nas novi meč sa Vojvodinom, smatram da će ova utakmica ipak biti drugačija. Verujem da nas čeka pun stadion, rival koji će sve karte baciti na takmičenje u Kupu, uz želju da na taj način obezbede grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. To je i naša ambicija, imamo šanse na dva fronta. Zbog toga, najpre moramo da razmišljamo o utakmici protiv Novog Pazara u subotu. Javnost nam je već upisala bodove, ali znamo protiv koga igramo i jasno nam je da su te utakmice najteže. – nastavlja bivši defanzivac niškog Radničkog.

Iskusni štoper je na pozajmici iz Crvene zvezde i na kraju aktuelne sezone bi trebao da odluči gde će nastaviti karijeru.

– Razmišljam naravno šta dalje. Jasno je da se Crvena zvezda pita. Ali, što se mene tiče, Čukarički ima pravo prvenstva, ovo je prelepa sredina za igranje, klub je vrlo dobro organizovan, iskreno se nadam da će i sezona koja je u toku biti istorijska, da će biti izborena grupna faza nekog od evropskih takmičenja. U tom slučaju, voleo bih da nađemo zajednički jezik i da ostanem na Banovom brdu. Ne bih žurio u inostranstvo, za možda malo veće pare, nema potrebe. Pitanje je i da li bih uopšte našao klub koji bi igrao u Evropi na tom nivou. – naveo je on.

FOTO: Starsport

Govorio je da su mu mnogi pričali da se kocka kad je dolazio na Banovo brdo.

– Iskreno, mnogi su mi govorili da se ozbiljno kockam, kad sam se odlučio da dođem na Banovo brdo. Ali, verovao sam u sebe i svoje kvalitete. Jednostavno, takva je bila situacija na „Marakani“, ne bi bih zadovoljan minutima koje bih dobio, pa sam u dogovoru sa rukovodstvom kluba i trenerom Milojevićem odlučio da odem na pozajmicu u Čukarički. – istakao je štoper ‘brđana’.

FOTO: Starsport

Dotakao se I mladog Drezgića.

– Prija mi kad vidim da mlađi momci napreduju uz nas starije. Pogotovo kad je u pitanju Drezgić, zavoleo sam ga kao igrača. Krivo mi je što i Kovačević nema minute, ali on je vrlo mlad igrač, treba da bude strpljiv. Tu je naravno i Gajić, koji je spreman da u svakom trenutku pomogne timu. Uloga nas starijih jeste da mlađe igrače činimo boljim i sigurnijim. Mislim da je tako bilo i u Crvenoj zvezdi, smatram da pored Dragovića i Milunovića imam deo zasluga za ogroman napredak Strahinje Erakovića, koji je nagovestio veliki potencijal. Verujem da bi i Drezgić mogao da krene njegovim putem. – zaključio je Pankov.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter