Vesti

0

Dačić: Poštujem ostavku Ružića, ali ne podržavam ostavku ostatka vlade

Izvor: Beta

Dačić: Poštujem ostavku Ružića, ali ne podržavam ostavku ostatka vlade

Izvor: Beta / Miloš Miškov

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je Beogradu da se grozi politizacije masovnih ubistava u Srbiji, da poštuje ostavku ministra prosvete Branka Ružića, ali da ne podržava ostavku ostatka vlade.

„Ja sam poslednji čovek na svetu kojeg to treba da pitate, ja nikad nisam za podnošenje ostavke, ja sam uvek za borbu“, rekao je Dačić na konferenciji za medije posle razgovora sa šefom diplomatije Maldiva.

Na pitanje novinara zašto nije otišao ispred Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u kojoj se dogodilo masovno ubistvo, kao ni predsednik države ni premijerka, Dačić je odgovorio da je u Ministarstvu spoljnih poslova otvorena knjiga žalosti i da se on prvi upisao.

„Ovo su monstruozni zločini. Ja sam stariji čovek, pa se sećam i drugih, isto tako sam bio u politici u to vreme i kad je bio zločin u Jabukovcu, Ivanči. Jedino čega se grozim jeste da se politizuje ova situacija, da se na osnovu te tragedije razmišlja o političkim efektima“, kazao je.

Dodao je da ne vidi individualnu odgovornost Ružića, šta je „doprineo ili pogrešio“, ali uvažava njegovu odluku, zbog objektivne odgovornosti.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR