Milica Sekulović iz Pančeva balkanska šampionka u rvanju

PANČEVO – Pančevo je imalo četiri predstavnika na Balkanskom prvenstvu u rvanju u konkurenciji pionira i kadeta, a gimnazijalka Milica Sekulović osvojila je prvo mesto.

U periodu od 5. do 7. maja ove godine Grčki grad Sidorokastro – Seres bio je domaćin Balkanskog prvenstva u rvanju u konkurenciji kionira i kadeta.

Od četvoro predstavnika Pančeva najuspešnija je bila učenica gimnazije „Uroš Predić“ i članica RK Crvena zvezda Milica Sekulović, koja je u kategoriji do 53 kg osvojila prvo mesto i postala šampion Balkana.

Miličina kategorija je bila najbrojnija i njen put do zlata je bio u četiri koraka. Na Đurđevdan su bile eliminacione borbe I u prvom krugu na megdan joj je izašla predstavnica Severne Makedonije Cvetanova, koju je Milica dobila na poene 6-0.

Meč četvrtfinala je bio duel sa koleginicom iz reprezentacije Mitrović Milanom, koji je pri vođstvu od 3-0 Milica završila „tušem“.

 

Članica RK Crvena Zvezda Milica Sekulović iz Pančeva je u kategoriji do 53 kg osvojila prvo mesto i postala šampion Balkana (FOTO: RK Crvena Zvezda)

U polufinalu se susrela sa domaćom takmičarka Kouteli, meč koji su sudije prekinule pri rezultatu 11-1 za Milicu usled tehničke dominacije.
Nedelja je bila rezervisana za finalni blok, gde su se u borbi za zlato sastale Milica Sekulović i Marija Vandulaki iz Grčke.

Od početka borbe videla se želja za uspehom kod Milice Sekulović i u prvom ulazu efektno baca protivnicu za četiri poena i koristi priliku da je „tušira“ i tako za manje od 30 sekundi završi finalni meč.

Stefan Todosijević se okitio bronzanom medaljom, posle poraza u prvom meču od Bugarina Atanasova, u izjednačenoj borbi za bronzanu medalju pobedio je kolegu iz reprezentacije Grujića rezultatom 2-1.

Lena Ećimović i Ognjen Todosijević su izgubili svoje prve mečeve i nisu imali prilike da se kroz repesaž domognu medalja.

Lena Ećimović i braća Todosijević su članovi RK Dinamo iz Pančeva.

Posle borbi Milica Sekulović nije krila svoje oduševljenje.

„Spremala sam se naporno za ovo takmičenje, očekivala sam medalju, a priželjkivala zlato, jer sam 2021. godine u Ksantiju bila srebrna, prošle godine u Bukureštu bronzana. Na ovaj način kompletirala sam set medalja. Ovo prvenstvo mi je u sklopu priprema za naredna takmičenja koja me očekuju u junu i julu. Iskoristila bih priliku da se zahvalim trenerima Daliboru Peroviću i Akoš Fabijanuna sjajnom vođenju kroz sve mečeve”, izjavila je Milica Sekulović.

 

 

Treneri ženske reprezentacije Srbije Perović i Fabijan su nam rekli da su zadovoljni rezultatima devojaka jer su u konkurenciji pionirki osvojene dve medalje i to zlato Ivana Gajić, a bronzu Oršja Habi, dok su kod kadetkinja pored Milice Sekulović medalje uzela i Đeri Iringo srebrnu i Ujhelji Evelin bronzu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.