Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Мајски програм ИК „Прометеј“

Издавачка кућа „Прометеј“ доноси програм за мај месец у коме се очекује изложба о животу Нађе и Стива Тешића, као представљање књиге Роузи Ноулс.
Фото: ИК Прометеј
Прометеј и „Грли мама“ представљају књигу Роузи Ноулс.

Представљање књиге ће се одржати у среду, 10. маја, са почетком у 18 сати у дворишту Издавачке куће Прометеј.

Европску недељу ношења беба у носиљкама и марамама Прометеј обележава објављивањем прве књиге у новој Прометејевој едицији „Зашто је важно“.

О важности контакта у најранијем развоју детета говориће Исидора Косић, саветница за ношење, а посетиоци ће имати прилику да испробају носиљке као и да добију одговоре на неке од најчешћих недоумица.

Изложба о животу Нађе и Стива Тешића и промоција књиге „Бунтовница у сенци“
Фото: ИК Прометеј

У среду, 10. маја, у 19 часова, у галерији Издавачке куће Прометеј одржаће се вече посвећено животу и раду Нађе Тешић и Стива Тешића.

Нађа Тешић била је америчка књижевница рођена у Ужицу, али дубоко везана за село свог оца Радише Тешића, за Солотушу и Рачу, где је провела, како је често говорила, најлепше дане свог детињства.

О Нађи Тешић говориће Душица Мурић, Славица Гароња, уредница српског издања књиге Бунтовница у сенци, Радмила Настић, преводилац, као и Нађин дугогодишњи пријатељ, новинар и публициста Зоран Јеремић. Документарну изложбу о животу Нађе Тешић посетиоци ће моћи да погледају у Прометејевој галерији до краја маја.


Manifestacija „Muzeji za 10“ od 13. do 19. maja

 

Преузмите андроид апликацију.