Hiljade građana Niša u tišini odalo poštu žrtvama pucnjave u beogradskoj školi “Vladislav Ribnikar” 1Foto: Z. Miladinović/Danas

Više hiljada građana okupilo se večeras u centru Niša kako bi odali poštu žrtvama jučerašnje pucnjave u beogradskoj školi “Vladislav Ribnikar”, kada je jedan učenik iz vatrenog oružja ubio osmoro đaka i jednog radnika obezbeđenja.

Na trgu je bio i veliki broj učenika niških škola.

Na skupu nije bilo govornika.

Okupljeni su u tišini palili sveće i polagali cveće na Trgu kralja Milana, pored nastrešnice nad ulazom u podzemni prolaz.

Na nastrešnici su bile zalepljene rukom ispisane poruke: “Ovo je tragedija svih nas”, “Solidarni sa porodicama žrtava”, “Razgovarajmo sa svojom decom”.

“Umesto da sami sedimo kući i plačemo, odlučile smo da pozovemo sugrađane na ovakvo okupljanje, da zajedno tugujemo, a i pružimo podršku roditeljima stradale dece. Ovo se nije desilo samo u Beogradu, već i u Nišu i u svakoj seoskoj školi u našoj zemlji”, rekla je za Danas Milica Branković, jedna od inicijatorki okupljanja i “majka dve školarke”.

Ona je kazala da je neophodno da razgovaramo sa svojom decom, kako bi između ostalog znali šta ih brine, muči ili plaši.

“Vreme je da se alarmiraju i svi segmenti društva koji na bilo koji način brinu o deci”, rekla je ona.

Skup je zakazan preko društvenih mreža.

Sve vesti u vezi sa pucnjavom možete pratiti u BLOGU UŽIVO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari