Novosti

Električni Citroen e-C4 i Citroen e-C4 X sa više snage i dužim dometom

Električni Citroen e-C4 i Citroen e-C4 X sa više snage i dužim dometom
Foto: Pixnio | Električni Citroen e-C4 i Citroen e-C4 X sa više snage i dužim dometom

Citroen je za električne modele e-C4 i e-C4 X pripremio snažniji i efikasniji pogonski sklop pa su ovi automobili sada više u skladu sa ostalim Stellantisovim ponudama u pogledu snage i dometa (s tim što starije verzije ostaju dostupne kao pristupačnije alternative).

Ukratko, Citroen e-C4 i e-C4 X su dobili jači električni motor sa 115 kW/156 KS i 260 Nm obrtnog momenta, što znači 15 kW/20 KS više nego ranije. Novi električni motor se već nalazi u drugim modelima Stellantisa baziranih na istoj e-CMP arhitekturi, uključujući tu Peugeot E-208, Opelovu Mokku-e i DS 3 Crossback E-Tense.

Citroen e-C4 i Citroen e-C4 X su takođe dobili najnoviju bateriju od 54 kWh (ranije 50 kWh), pa je domet vožnje porastao na između 415-420 km (prema WLTP ciklusu), oko 17 odsto više od standardnih modela.

e-C4 i e-C4 X dolaze sa standardnim punjačem od 7.4 kW ili opcionim trofaznim punjačem od 11 kW, dok su kompatibilni sa brzim punjačima od 100 kW.

Citroen ove modele na početku nudi samo uz visoku Shine opremu, ostavljajući slabije pakete Live, Feel i Feel Pack za postojeći e-C4 i e-C4 X sa manje snage i kraćim dometom.

Citroen za sada nije saopštio cijene ovih novih verzija e-C4 i e-C4 X, prenosi "AutoBlog".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije