Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje: Moramo raditi na izgradnji bezbednijeg okruženja u školama

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice, uputio je saučešće porodicama stradalih u Beogradu.
Dodali su da upućuju podršku i svima koji su pogođeni ovom nezapamćenom tragedijom koja se dogodila u školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.
"Svesni da je bezbednost učenika i zaposlenih u obrazovnim ustanovama prioritetno pitanje, zajedno sa ostalim nadležnima, radićemo na izgradnji boljeg i bezbednijeg okruženja u školama, kako nam se ovakva tragedija više nikad ne bi dogodila. Najiskrenije se nadamo da će se svi povređeni u ovom događaju koji nas je duboko potresao i ujedinio u bolu brzo i potpuno oporaviti i vratiti svojim porodicama", naveli su u sopštenju.
Podsetimo, osmoro đaka i radnik obezbeđenja ubijeni su jutros u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, a osumnjičeni je đak te škole. Ranjeno je šestoro dece i jedna nastavnica i oni su trenutno zbrinuti u Tiršovoj i Urgentnom centru.
  • Zabrinut

    04.05.2023 11:34
    Demagogija
    Moramo raditi.....Još jedna demagogija u nizu
    Pogledajte šta se dešava u Novom Sadu Saobraćajna škola Pinki Deca u toku odmora masovno na kolovozu ulice Episkopa Visariona u toku časova pojedinačno na ulici Episkopa Visariona U okolinim ulazima špricevi i igle Deca nisu u školskom dvorištu Profesori sebi obezbedili ulaz iz Šumadijske, da ne gledaju sve to, tu nema đaka Moljen mnogo puta direktor, ali njega to do sada nije interesovalo Molim još jednom poslednji put Ne radite to i zbog te dece koja su na ulici i zbog ljudi koji stanuju u okolini. Deci je za vreme odmora mesto u školi i školskom dvorištu a ne na ulici.
  • Najveçi

    04.05.2023 07:05
    Problem
    Zaśto obezbeđenje u školama plaćaju roditelji? Primer OŠ Žarko Zrenjanin. Škola navodno nema način. Ako skupimo novac imamo dva čuvara, ako ne sakupimo nemamo. Koju bezbednost drźava obećava?
  • Salamander

    04.05.2023 06:34
    sada kreće biznis
    posle respiratora veličanstveni će od kineza povoljno da kupuje detektore metala (kamo Glok?) i da zapošljava, pored vikara i barnaktara, sada još i mahače detektorima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti