Otkrivamo: Ovo je hrana bez koje ne možemo!

SRBIJA – Kroz gastronomske manifestacije koje se održavaju širom naše države, možemo otkriti u kojoj hrani zaista uživamo. Naravno, sarma, pasulj, slanina, kobasica, kulen, čvarci, štrudle i još mnoga druga ukusna jela i namirnice su nešto bez čega zaista ne možemo zamisliti neki naš obrok.

Nedavno smo pisali o gastronomskim manifestacijama koje krase Vojvodinu, a ujedno i čuvaju tradiciju naših slasnih jela. Njih krase bogati štandovi i programi, koji tokom čitave godine okupljaju i zabavljaju veliki broj domaćih i inostranih posetilaca.

U ferbruaru ove godine popularni sajt za hranu i piće „Taste Atlas“, sproveo je jedno veoma zanimljivo istraživanje i napravio mapu na kojoj se tačno vidi koje se namirnice najčešće koriste u određenim zemljama, naravno, na mapi smo i mi.

Foto: PrtSc/Taste Atlas

Kada je u pitanju naša kuhinja, najčešće koristimo crni luk, beli luk, svinjsko meso, mlevenu začinsku papriku i jaja.

Foto: PrtSc/Taste Atlas

Iako je svaka kuhinja posebna na svoj način, zbog kombinacije začina i ostalih dodataka, bez nekih namirnica, prema ovom istraživanju, ne može nijedna od njih. Neke od namirnica su: beli luk, crni luk, maslinovo ulje, dok je od začina najpopularniji crni biber.

Interesantno je da su maslac, mlevena začinska paprika i luk su neke od osnovnih namirnica evropskih zemalja, dok je soja sos glavni pobednik kada je u pitanju kineska i japanska kuhinja.

Pored toga, istraživanje pokazuje da se ljute namirnice poput ljute papričice, đumbira i korijandera pretežno koriste u indijskoj kuhinji.

Na ovom linku možete pogledati koje namirnice koriste ostale zemlje, dok po svemu sudeći, postoje velike sličnosti među namirnicama određenih zemalja.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.