S lepim vremenom više motociklista na drumovima: MUP apeluje na oprez i poštovanje propisa

Ministarstvo unutrašnjih poslova, imajući u vidu lepo vreme i početak moto-sezone, apeluje na sve vozače motocikala da poštuju saobraćajne propise, posebno ograničenje brzine kretanja.
S lepim vremenom više motociklista na drumovima: MUP apeluje na oprez i poštovanje propisa
Foto: 021.rs
Ozren Kragić iz Uprave saobraćajne policije upozorava da su analize pokazale da je najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda u kojima su stradali motociklisti gubitak kontrole nad motorom usled neprilagođene brzine. 
On je vozačima motocikala poručio i da obavezno koriste zaštitne kacige, kao i druge delove zaštitne opreme. 
"Apelujemo i na sve vozače drugih vozila da obrate posebnu pažnju na motocikliste, da ne vrše nagle manevre vozilom, kao i da koriste vozačka ogledala i pokazivače pravca", rekao je Kragić. 
 
Istakao je da će saobraćajna policija u narednom periodu obavljati aktivnu kontrolu vozača motora, ali i svih drugih učesnika u saobraćaju upotrebom službenih motocikala. 
  • Dule

    02.05.2023 13:21
    O vašem psihičkom zdravlju i zvučnom zagađenju grada i ove godine brinu izduvni sistemi Akrapovič. Što glasnije, to bolje - ionako niko ne kažnjava.
  • Drum

    02.05.2023 10:51
    @Ha
    Da, da, moraš paziti na sve druge učesnike u saobraćaju, ali oni ne moraju da paze.
    Drugim rečima, guraj auto pored sebe, jer pešaci prelaze svuda bez gledanja, skuteri i motori se provlače svuda i sa leve i desne strane. Motori voze 200 na sat njima se to toleriše, ali je zato mnogo opasno kada autom prekoračiš brzinu za 10 km/h, to se mora sankcionisati.
  • The Lalosh

    02.05.2023 10:46
    @rale
    Verovatno su stavili glasan izduv da ih ostali učesnici u saobraćaju bar čuju kada već ne gledaju.
    Većina ostalih učesnika u saobraćaju je baš kao što i ovaj "ha" koji je opušteno pitao:
    "Ha
    02.05.2023 • 09:32
    Hm
    Znaci vozac auta mora obratiti pažnju kad vozi na: motore, roleraše, skejtere, bicikliste, i još svakakvih izuma koji se kotrljaju po drumu. Verujte, ni veštačka inteligencija ih ne bi sve uocila."

    Zamisli! MORA da obrati pažnju na sva dešavanja u saobraćaju. Ili brate parkiraj vozilo pa idi peške. Samo ne tako kao većina pešaka, kao muva bez glave jer ni njima nije jasno zašto se i od njih traži da obrate pažnju na SVE OSTALE učesnike u saobraćaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija