Capital.ba

Cijena prasića i do 13 KM po kilogramu

30.04.2023. / 12:00

BANJALUKA – Iako je bilo za očekivati da poslije Vaskrsa prasići bar malo pojeftine, to se nije desilo, pa kilogram žive vage i dalje ide do nevjerovatnih 13 KM.

prasići

Foto: Pixabay

Na bijeljinskoj stočnoj pijaci kilogram košta 9-9,5, dok se preko oglasa manji prasići prodaju i po 13 KM, kolika će, po svemu sudeći, koštati i za predstojeće slave.

Uzgajivači su prije dvije sedmice poručili da bi, od Vaskrsa do Đurđevdana, trebalo da dođe do pojeftinjenja što se, međutim, nije desilo. Ističu da ne bi trebalo da bude novih poskupljenja, jer se prasići i dalje drže na rekordnoj cijeni.

„ Teško je očekivati da će cijena stoke značajnije pasti, s obzirom da je stočna hrana i dalje skupa, dok su žitarice nešto jeftinije. S druge strane, ponuda je daleko manja od potražnje, što takođe utiče na cenu. Činjenica je da su prasići skuplji nego ikad, ali šta da se radi, kad je domaći stočni fond gotovo u potpunosti uništen“, ističe predsjednik Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Srpske Stojan Marinković. Srpskainfo

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!