Vesti

0

Zaštitnik građana utvrdio nepravilnosti u radu Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu

Autor: AP

Izvor: Beta

Zaštitnik građana utvrdio nepravilnosti u radu Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu

Izvor: Novi magazin/Ivan Sepic

Zaštitnik građana utvrdio je danas propuste u radu Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu - odeljenja Zvezdara i Palilula, u slučaju deteta koje je otac držao u izolaciji u beogradskom naselju Mirijevo, i tražio od centra da ga izvesti o utvrđivanju odgovornosti rukovodilaca tih odeljenja i radnika koji su radili na tom slučaju.

 

"Zbog toga Zaštitnik građana u preporuci traži od Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu da ga obavesti o realizaciji mera koje je naložilo nadležno ministarstvo u roku od 15 dana", navedeno je u saopštenju Zaštitnika građana. 

Posle navoda u medijima da je u naselju Mirijevo otac godinama zanemarivao dete držeći ga u potpunoj izolaciji u lošim higijenskim uslovima, Zaštitnik građana je pre mesec dana pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada nekoliko državnih institucija.

Među tim institucijama su Gradski centar za socijalni rad u Beogradu - odeljenja Zvezdara i Palilula, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Dom zdravlja Zvezdara, Dom zdravlja Palilula i Gradska opštine Zvezdara.

Naknadno su kontrolni postupci pokrenuti prema Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu i Sekretarijatu za upravu Gradske uprave grada Beograda i Ministarstvu prosvete i izvršen neposredni nadzor nad njihovim radom, kao i postupak kontrole rada Doma zdravlja Savski Venac.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR