Banja Luka

Pljuštale kazne za vozače trotineta u Banjaluci

Pljuštale kazne za vozače trotineta u Banjaluci
Foto: Pixabay/KristofTopolewsk | Pljuštale kazne za vozače trotineta u Banjaluci

BANJALUKA - Banjalučka policija kaznila je u dvodnevnoj akciji 36 vozača trotineta.

U Banjaluci je realizovana akcija iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sa akcentom na "kontrola lakih, ličnih električnih vozila". Akcija je trajala od 26. do 27. aprila.

"Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banjaluka u dvodnevnoj akciji na području grada izadali su 36 prekršajnih naloga i to 33 prekršajna naloga zbog počinjenih prekršaja iz člana 42b Zakona o bezbjednosti saobraćaja Republike Srpske (nenošenje zaštitne kacige, neposjedovanje identifikacione potvrde i naljepnice, neposjedovanja potvrde o poznavanju propisa o bezbjednosti saobraćaja na putevima) i tri prekršajna naloga zbog počinjenog prekršaja iz člana 108. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH", navode iz PU Banjaluka.

Kako se navodi u saopštenju, policija je kontrolisala 165 učesnika u saobraćaju kojom prilikom su sankcionisali 161 učesnika u saobraćaju, te izdali 160 prekršajnih naloga.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije