28. april  2023. 12.30  →  19.50 | Izvor: RTV

Festival pijanizma u Sremskoj Mitrovici

SREMSKA MITROVICA -

Svečano otvoren 9. Festival pijanizma u Sremskoj Mitrovici, koncertom klavirskog dua Marije Gođevac i Dragomira Bratića u Galeriji „Lazar Vozarević“. Na ovogodišnji festival prijavilo se 173 učesnika u disciplinama klavir solo, klavirski duo i uporedni klavir. Svi programi, kako koncertni, tako i takmičarski su otvoreni za javnost. Direktor festivala je Milda Kuzminac, a organizatori su Muzička škola „Petar Krančević“ i Umetničko udruženje „Krančević“ uz podršku Ministarstva kulture i Grada Sremska Mitrovica.

video icon

Koncertom klavirskog dua, otvoren je 9. Festival pijanizma u Sremskoj Mitrovici. Ljubitelji klavirske muzike uživaće naredna tri dana u koncertima mladih talentovanih ljudi.

klavir, muzika, 5

Kako kaže direktor Muzičke škole „Petar Krančević“, ovo je prilika da se deca pripreme i za prijemni ispit koji ih očekuje.

Na ovaj festival prijavilo se 173 učesnika, u pratnji oko 80 profesora klavira iz muzičkih škola i ustanova iz zemlje i regiona. Nagrade su obezbeđene u svakoj katogorija, a posebna je nagrada za apsolutnog pobednika.

Velika čast je biti deo ovog festivala, kažu članovi žirija koji su pohvalili organizaciju, a posebno su oduševljeni mladim talentima koji su puni elana i volje.

Zoran Miščević, zamenik načelnika Gradske uprave za kulturu poželeo je svima puno uspeha, te istakao značaj ovakve manifestacije ne samo za grad već i za sve žitelje.

Festival pijanizma traje do 30. aprila, kada se očekuje još dva koncerta, laureata od prošlog osmog festivala, a u nedelju u 19 časova u mitrovačkoj Galeriji održaće koncert nagrađeni laureati ovogodišnjeg festivala.

Tagovi