Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Манифестација „Ритам Европе!“ поводом Дана победе, 9. маја

Манифестација „Ритам Европе!“ је догађај којим Студентски културни центар Нови Сад обележава 9. мај, Дан победе над фашизмом и Дан Европе. Ову манифестацију СКЦ Нови Сад организује од 2007. године, а ово је њено 15. издање.
Фото: СКЦНС
Ове године, „Ритам Европе!“ обухвата три догађаја:

– Изложбу фотографија Зорана Трбовића „Други ритам“, која ће бити отворена у четвртак 4. маја у 19:00 часова у СКЦНС Фабрици. Улаз за посетиоце је бесплатан, а поставка ће моћи да се погледа до 12. маја, сваког радног дана од 10:00 до 19:00 часова.

– Целодневни прогам у сарадњи са Делегацијом ЕУ у Србији, односно новосадским ЕУ Инфо Кутком, 8. маја у СКЦНС Фабрици, када ће бити организовани програми посвећени стваралаштву младих и могућностима за цивилно друштво:

16:30 – 18:00 Промоција ЕУ Ресурс центра за цивилно друштво (Новосадска новинарска школа и БОШ);

18:30 – 19:30 Концерт оркестра „Добри људи“ (део музичке радионице ШОСО „Милан Петровић“) са гостима из школе „ДЕА 2001“, Саранда, Албанија. Сусрет школа је у оквиру програма RYCO;

20:00 – 21:15 Монодрама „Мулеј“, глумице Анице Петровић (према роману норвешког писца Ерленда Луа)

– Музички програм на бини у Лиманском парку, 9. маја, где ће наступити љубљански рок бенд Богунов, култни панк бенд Параф из Ријеке, београдски експериментални рок бенд Визељ, алтернативни рок бенд Канда Коџа и Небојша из Београда, и новосадска кантауторка Дојо. Концерт је бесплатан и почиње у 19 часова.

Izložba fotografija Zorana Trbovića “Drugi ritam” u SKCNS

 

Преузмите андроид апликацију.