Gradovi

Veliko čišćenje Trebinja uoči turističke sezone

Veliko čišćenje Trebinja uoči turističke sezone
Foto: Vesna Duka | Veliko čišćenje Trebinja uoči turističke sezone

TREBINJE - U Trebinju je povodom Dana planete zemlje održana velika akcija uređenja grada, u kojoj je učestvovalo nekoliko stotina radnika gradskih službi, članova raznih udruženja i volontera, koji su se čišćenjem oko svojih zgrada i kuća pridružili akciji.

Početak radova je ozvaničio gradonačelnik Mirko Ćurić na platou bivše kasarne, istakavši da će se čistiti ispred javnih ustanova, škola, turističkih objekata, na prilazima gradu i okolnim lokacijama, a osim čišćenja prostora oko ulica i saobraćajnica, čišćeni su i sami objekti u gradu, poput fasada, oluka, prozora i slično.

"Bitno nam je da se što više građana uključi u ovu akciju, posebno pred turističku sezonu. Malo nas je kiša spriječila proteklih dana i važno nam je da se akcija nastavi i u narednom periodu. Veoma je bitno da Trebinje kao turistički grad ovog proljeća bude što ljepši i važno nam je da se mnogo naših sugrađana odazvalo ovoj akciji", kazao je gradonačelnik Ćurić.

Kako je istakao Stevan Bekan, direktor Javne ustanove "Ekologija i bezbjednost", i ove godine je obezbijeđen besplatan odvoz prikupljenog komunalnog i kabastog otpada, te su sve nadležne službe grada Trebinja angažovane na uređenju grada i na usluzi su građanima.

"Ovdje je više od 300 pripadnika različitih službi i volontera, a očekujemo ih još na stotine, jer smo angažovali i javne ustanove, udruženja građana, preduzeća, savjete mjesnih zajednica, vlasnike privatnih objekata, tako da očekujemo uspješnu akciju na cijeloj teritoriji grada", kazao je Bekan uoči početka akcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije