Adetokunpo razočaran ranom eliminacijom Milvokija: Bili smo dezorijentisani, ni Džordan nije osvajao svake godine 1Foto: EPA-EFE/Peter Foley SHUTTERSTOCK OUT

Uprkos tome što Janis Adetokunpo nije odigrao kompletnu seriju prve runde plej-ofa, eliminacija od Majamija svakako je veliko iznenađenje.

Baksi su plej-of započeli kao najuspešnija ekipa na Istoku, sa najboljim skorom u čitavoj NBA ligi.

Majami je, pak, do doigravanja stigao nastupima u plej-inu i uprkos tome što je imao iskusnu i uigranu ekipu, malo ko je očekivao da će se plasirati u polufinale Istoka.

Ipak, Hit je sa ubedljivih 4-1 u pobedama eliminisao Bakse i time doveo u pitanje kompletnu kadrovsku politiku Milvokija.

Janis Adetokunpo nije bio u stanju da odigra kompletnu seriju sa Majamijem. Već na rvom meču povredio je leđa i tek u poslednja dva susreta bio je spreman da pomogne saigračima.

– Osećam kao da su igrali samo da nas pobede, a mi smo igrali da osvojimo šampionat, što ni ja ne razumem. Da budem iskren, trčali smo pred rudu. Ali, na kraju dana, sve je to košarka. Moramo da im odamo priznanje, jer su nas razbili . jasan je najbolji košarkaš Baksa.

Uprkos ogromnom kiksu, Adetokunpo ne misli da je sezona bila neuspešna.

– Ne. Svake godine radiš ka nečemu, ka ostvarenju nekog cilja, zar ne? Da dobiješ unapređenje, budeš u mogućnosti da vodiš brigu o porodici, priuštiš im krov nad glavom ili da se brineš o roditeljima. Nije ovo neuspeh, nego koraci ka uspehu – tvrdi reprezentativac Grčke.

– Ne želim da ovo bude lično. Majkl Džordan je igrao 15 godina i osvojio šest titula. Ostalih devet godina je bilo neuspešno? Pogrešno je pitanje. Ne postoji neuspeh u sportu. Postoje dobri dani i loši. Nekad možeš da bude uspešan, nekad ne možeš. To je sve o čemu se radi u sportu. Ne pobeđuješ uvek. Ove godine neko drugi će pobediti, prosto je tako.

Janis je uveren da će se Baksi sledeće godine vratiti u boljoj verziji i da će biti spremni da naprave veliki iskorak.

– Vratićemo se sledeće godine i pokušaćemo da budemo bolji. Nadam se da ćemo da osvojimo prsten. Pola veka, od 1971. do 2021. godine, nismo uspeli da osvojimo prsten. Da li je to bilo 50 godina neuspeha? Ne, nije bilo. Bili su to koraci ka uspehu. Uspeli smo da osvojimo jedan, nadam se da možemo da osvojimo još jedan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari