Vesti

0

Predstavnik nemačkog udruženja: Zahvalni smo Srbiji što su i Nemci uključeni u restituciju

Autor: AP

Izvor: Beta

Predstavnik nemačkog udruženja: Zahvalni smo Srbiji što su i Nemci uključeni u restituciju

Izvor: Pixabay

Predsednik Bavarske asocijacije udruženja proteranih lica Kristijan Knauer izrazio je danas zahvalnost povodom odluke Srbije da se u postupak restitucije uključe i osobe nemačke nacionalnosti koje su oštećena nacionalizacijom posle Drugog svetskog rata.

 

Delegacija Bavarske asocijacije udruženja proteranih lica razgovarala je danas sa vojvođanskim sekretarom za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandrom Sofićem o položaju nemačke nacionalne manjine u Vojvodini, preneo je Biro za odnose s javnošću pokrajinske vlade.

Knauer je naveo da Bavarska asocijacija udruženja proteranih lica broji 1,3 miliona članova, među kojima su, osim Nemaca, pripadnici mađarske, rumunske, slovenačke i brojnih drugih nacionalnosti.

Sofić je podsetio da Vojvodina prednjači u regionu u poštovanju prava nacionalnih manjina, a da tome u prilog govore i podaci da se na Radio-televiziji Vojvodine emituju programi na 16 jezika nacionalnih manjina, dok se zasedanja skupštine Vojvodine prenose na šest jezika, što je najveći broj nakon Evropskog parlamenta.

Tokom sastanka je ocenjeno da su bilateralni odnosi Nemačke i Srbije na visokom nivou, kao i da su projekti u okviru međuregionalne saradnje odlični, budući da je Nemačka prva po broju investicija na području Vojvodine.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR