26. april  2023. 14.25  | Izvor: Tanjug

Saša Obradović: Nismo odigrali onako kako smo želeli, bili smo nervozni

MONAKO -

Trener košarkaša Monaka Saša Obradović izjavio je da njegov tim protiv Makabija nije odigrao kako je želeo zbog nervoze i pritiska. Košarkaši Makabija pobedili su sinoć u gostima ekipu Monaka sa 79:67 (18:16, 18:17, 24:17, 19:17), u prvom meču četvrtfinala plej-ofa Evrolige.

"Rekao sam igračima odmah posle meča da istog momenta moraju da zaborave poraz i da se okrenu iskušenjima koja nas očekuju u nastavku serije, koja će trajati dugo. Nismo odigrali onako kako smo želeli, bili smo nerzvozni, pritisak je uradio svoje. Makabi je to znao i umeo da kazni, odigrao je odlično u drugom poluvremenu, zasluženo stigao do pobede. Idemo dalje", istakao je Obradović.

sasa, obradovic

Trener Makabija Oded Kataš izjavio je da je ponosan na svoju ekipu.

"Odigrali smo defanzivno besprekoran meč. Zaustavili smo tranziciju, kontrolisali reket, pronalazili pametna rešenja u napadu, a dobra odbrana je donela samopouzdanje kada je napad u pitanju. Stigli smo do brejka, ali nismo do finalnog turnira, a tome težimo. Borba se nastavlja. Već smo arhivirali prvi duel, želimo pobedu i u drugom. Svesni smo da će biti teško, ali je ljudski i sportski nadati se pobedi", istakao je Kataš.

Tagovi