Ekonomija

0

Stepanović: Rad Ane Brnabić ima udeo u devastaciji EPS-a

Izvor: N1

Stepanović: Rad Ane Brnabić ima udeo u devastaciji EPS-a

Izvor: N1

Urednica Nove ekonomije Biljana Stepanović izjavila je u emisiji N1 Studio Live da je glavna karakteristika od dolaska Srpske napredne stranke na vlast potpuna devastacija svakog zakona. "Važi ono što oni odluče da će da važi. I to nam još bahato saopštavaju. Druga stvar je nezamisliva primitivizacija javnog govora i javnog prostora. Način na koji se predsednik države obraća građanima Srbije je skandalozan. Takav način govora nije ni za stadione, i imam transfer neprijatnosti dok to gledam. To vređa funkciju predsednika države. Apelujem na predsednika da se suzdržava", istakla je Stepanović.

Odgovarajući na pitanje o radu ministara u Vladi Srbije, napominje da se oni ništa ne pitaju, niti odlučuju.

„Ja znam o ministrima Vlade Srbije koliko i građani. Ne želim da zamaram mozak tim nepotrebnim informacijama, ko su ministri ovih šest meseci. Ovde se zna ko se pita, a ko se ne pita. A takvu situaciju smatram nenormalnom. Uvek sam znala sve vlade, od Ante Markovića pa naovamo, pratila sam ih. To je bila druga situacija. Sada je došlo do toga  da se ovi ljudi ništa ne pitaju, niti mogu negde da se pojave. Oni ne mogu ništa ni da kažu, pošaljete im pitanja, a oni ne mogu ništa da odgovore. Oni su kao marionete, pa ne znam što bi ih pamtila“, kaže Stepanović.

Prema njenim rečima, od ministara „koji se najviše pitaju“ izdvaja Sinišu Malog, dok se za Danicu Grujičić postavlja pitanje zašto je dozvolila da uđe u ovakvu vladu iako iza sebe ima veoma ozbiljnu karijeru.

„Zašto se blamira, meni nije jasno“, ističe dagovornica N1.

Prema njenom mišljenju, većini ministara u Vladi Srbije je ovo „jedinstvena prilika da budu ministri i da pričaju unucima o tome“.

„Ne znam zašto neko pristaje da bude marioneta. Zašto pristaje Ana Brnabić? Žena sedi šest godina na mestu predsednika Vlade Srbije, a sve je sem predsednika Vlade. Ranije sam govorila da se blamira, a sada više ne radi ni to, ovo je ona. Bolje da nismo saznali. Ima sigurno neki interes i razlog da tako radi, ima sigurno neki razlog. Ostali ministri mi nisu jasni“, rekla je Stepanović.

Kao glavnu zamerku navodi EPS, osnosno što nema odgovornosti ko je tu kompaniju uništio.

„Zašto ste devastirali EPS“, upitala je Stepanović i precizirala da udeo u tome ima rad Ane Brnabić i u prethodnim sazivima Vlade Srbije.

Dodaje da se oštro protivi privatizaciji prodaji Elektroprivrede Srbije, i naglašava da treba da se zaustavi politički upliv u ovu kompaniju.

„Protivim se prodaji EPS-a. To je strateški resurs države i nakon toga ne bi imali taj resurs u svojim rukama. Struja će koštati onoliko koliko gazda kaže, a mi imamo subvencionisane cene, ali ih bar imamo u svojim rukama“, ukazuje Stepanović.

Ne vidi da je bivši direktor Milenko Grčić glavni krivac za propast ove kompanije.

„On tu nije sam postavio, nego je politički postavljen. Nije on kribv za uništavanje EPS-a, on je kriv što je to prihvatio. To je krajnje neodgovorno.Za mene je direktni krivac Aleksandar Vučić, koji ga je tu morao postaviti. A formalno pravno je odgovorna Ana Brnabić, kao predsednica Vlade. Ne može da s epravi da sa tim nema veze, kao što to ona radi“, kazala je Stepanović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR