Svet

Sreda, 26.04.2023.

07:55

"Dedolarizacija se ne može zaustaviti"

Prelazak na obračune u nacionalnim valutama, koji zaobilaze dolar, ne može se zaustaviti, rekao je juče ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Izvor: Tanjug

Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

On je to izjavio na konferenciji za novinare nakon posete Njujorku u okviru moskovskog predsedavanja Savetu bezbednosti UN, preneo je Tas.

"Amerikanci su započeli proces dedolarizacije", rekao je Lavrov.

Istakao je da je neminovan prelazak na obračune u nacionalnim valutama, koje nisu dolar, evro i jen.

"Budućnost međunarodnog valutnog finansijskog sistema, uključujući Međunarodni monetarni fond (MMF) i Svetsku banku, ostaje da se vidi", naglasio je ministar spoljnih poslova Rusije na konferenciji za novinare u sedištu Ujedinjenih nacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: