Utorak, 25.04.2023.

09:07

SAD ih strpale u avion i vratile kući

SAD su poslale prvi avion sa deportovanim migrantima na Kubu, od 2020. godine, mesecima nakon što je Havana pristala da primi Kubance uhvaćene na granici.

Izvor: Tanjug

SAD ih strpale u avion i vratile kući
EPA-EFE/Juan Manuel Blanco

Kubanska vlada je u ponedeljak potvrdila na Tviteru da je sleteo avion iz SAD sa kubanskim migrantima, u kojem je bilo 40 Kubanaca koji su presretnuti u čamcima i 83 koji su privedeni na američko-meksičkoj granici, javio je Rojters.

Nakon što je američki predsednik Džozef Bajden usvojio restriktivnije mere za bezbednost granica u januaru, broj Kubanaca i ostalih migranata uhvaćenih na granici naglo se smanjio.

Međutim, Bajdenova administracija se priprema za mogući porast ilegalnih prelazaka kada kovid restrikcije na granici između SAD i Meksika budu ukinute 11. maja.

Američki i kubanski zvaničnici razgovarali su ranije ovoga meseca o pitanjima migracija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

1 d

Podeli: