24. april  2023. 16.32  | Izvor: Tanjug

Početak izrade nove sistematizacije EPS-a

BEOGRAD -

Rukovodstvo Elektroprivrede Srbije nije pripremilo novu sistematizaciju radnih mesta, niti će to uraditi bez učešća zaposlenih, objavio je danas v.d. generalni direktor EPS AD Miroslav Tomašević i naveo da je "u toku početak izrade nove sistematizacije".

Kako je naveo u obaveštenju, predstavnici zaposlenih biće pozvani da se uključe, a do kraja juna bi trebalo da bude završena analiza, dok se novi nacrt sistematizacije očekuje polovinom oktobra.

"Jedna od struja u sindikatu EPS predvođena Brankom Krsmanovićem, iz samo njima znanih razloga, objavila je na društvenim mrežama, između ostalih, i potpuno netačne informacije o novoj sistematizaciji EPS AD koja niti je urađena, niti je poslata bilo kome", istakao je Tomašević.

elektroprivreda, srbije, eps

U toku je početak izrade nove sistematizacije i rukovodstvo EPS AD je o svemu navedenom danas obavestilo Ministarstvo rudarstva i energetike, dodao je on.

Takođe, kaže da će u izradu nove sistematizacije biti uključeni i predstavnici sindikata, ali i radnika da bi se zaštitili svi zaposleni.

Kako je naveo, plan je da se uz učešće predstavnika zaposlenih analizira, izmeni i prilagodi nacrt sistematizacije iz 2016. godine.

"Na projektu je angažovana konsultantska kuća KPMG koja je i pripremila nacrt iz 2016. godine. Rad na projektu je samo započet, predstavnici zaposlenih biće pozvani da se uključe, a do kraja juna bi trebalo da bude završena analiza, dok se novi nacrt sistematizacije očekuje polovinom oktobra. Novi nacrt sistematizacije je neophodan, jer je Statutom EPS AD određen rok od devet meseci od registracije promene pravne forme za usklađivanje akata kompanije", rekao je Tomašević.

Napominje da je neodgovorno da se netačnim informacijama širi panika među zaposlenima koji su u poslednjih godinu dana preuzeli veliki teret podizanja proizvodnje i rezultata Elektroprivrede Srbije.

Tagovi
Srodne vesti