Čili sa ćuretinom je uvek pravi izbor

Možete da birate da li ćete ga jesti uz tortilje, špagete, pire krompir ili nešto četvrto.

Ponedeljak, 24.04.2023.

10:18

Izvor: Vijesti

Čili sa ćuretinom je uvek pravi izbor
Foto: vm2002/Shutterstock

Podeli:

Sastojci:

  • 300 g ćurećeg belog mesa,
  • 1 konzerva (200g) crvenog pasulja
  • 200 g kukuruza šećerca
  • 1 manja glavica crvenog luka
  • 1 manji celer ili veza celerovog lista
  • 1 konzerva paradajz pelata
  • 1 sveža paprika
  • 2, 3 čena belog luka,
  • 2 kašike tucane crvene paprike
  • 1 kašika sitne mlevene paprike,
  • 2, 3 kašike maslinovog ulja,
  • bosiljak, so i biber po ukusu,
  • po potrebi 2, 3 kutlače pileće supe ili vode

Priprema:

  • Ćureće belo meso se iseče na sitne kocke. Takođe se sitno isecka crni luk, celer, sveža paprika, paradajz. Najbolje je kad se sve namirnice pripreme pre nego što počnete samo kuvanje, jer se sve brzo sprema.
  • Na maslinovom ulju propržite iseckanu ćuretinu da porumeni, dodajte iseckani luk, pržite uz stalno mešanje dok luk ne postane staklast. Dodajte iseckan beli luk i ostalo povrće, zatim tucanu i mlevenu papriku, so, biber. Po potrebi, dodajte supe ili vode, mada ako volite gušći sos i ne morate, samo u tom slučaju treba da pazite da vam jelo ne zagori. Sve krčkajte na tihoj vatri od 15 do 20 minuta. Pred kraj dodajte iseckani bosiljak.
  • Uz ovo jelo najbolje bi bilo poslužiti tortilje. Ako ih nemate kod kuće ili niste u mogućnosti da ih napravite, možete iskoristiti zapečeni hleb.
  • Ako želite tortilje pre služenja. prvo kratko propržite u tiganju bez masnoće da porumene sa obe strane. Tako će postati fine i hrskave.
  • Takođe, možete tortilje da napunite pripremljenom smesom i da ih tako napunjene zapečete u rerni prelivene sa malo maslinovog ulja i posute narendanim parmezanom...
  • U svakom slučaju, kad pripremite osnovno jelo možete da birate da li ćete ga jesti uz tortilje, špagete, pire krompir ili nešto četvrto. Sve zavisi od vašeg ukusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare