Dečaci oteti sa ulice tokom igre, pronađeni iskasapljeni! Detalji lede krv u žilama: Odsečeni im nosevi, usta i genitalije

24.04.2023

07:21

0

Tela su bila osakaćena u jezivom napadu, a baka ih je identifikovala po odeći

Dečaci oteti sa ulice tokom igre, pronađeni iskasapljeni! Detalji lede krv u žilama: Odsečeni im nosevi, usta i genitalije
Copyright Profimedia

Nkobile Zulu (5) i njegov prijatelj Tšijamo Ramanje (6) nestali su u sredu nakon što ih je Tšijamova baka ostavila da se igraju na ulici u Sovetu u Južnoj Africi.

Policijske patrole su u sredu uveče tragale za dečacima, ali su njihova tela nađena na odvojenim lokacijama u četvrtak ujutro. Tela su bila osakaćena u jezivom napadu – dečacima su bili odsečeni nosevi, usta i genitalije, piše “Dejli mejl”.

Ubistva su podstakla strahove da je u području serijski ubica i šef policije provincije Gauteng rekao je da će odgovorni suočiti sa “punom snagom zakona”. Neki žitelji veruju da je serijski ubica u pohodu u njihovom području, jer je postalo sve manje uobičajeno da se nestala deca nađu živa.

"Nestala deca sve češće se nalaze mrtva"

Krezan Boš, član kancelarije okružnog tužioca provincije Gauteng, rekla je da deca nisu bezbedna u svojim zajednicama i da je ključno da ljudi paze na njih.

- Previše često čujem za slučajeve nestale male dece, a još češće da su nađena mrtva. To je jasna indikacija da su životi naše dece u riziku i stoga je sada više nego ikad od najveće važnosti da naše zajednice paze na našu decu – rekla je Boš i apelovala na sve koji imaju informacije u vezi smrti dva mala dečaka da istupe.

Predsedavajući zakonodavnog odbora za bezbednost zajednice Bandil Masuku rekao je da komitet zabrinut zbog takvih zločina u ovom delu Južne Afrike.

"Nisam mogla da pogledam telo"

Baka je rekla da je unuka identifikovala po odeći.

- Nisam mogla da ga pogledam. Moja sestra je otvorila pokrov i rekla mi da mu je grlo prerezano i da mu nedostaje polni organ – rekla je ona.

Mapiti Šabalala, starateljka 5-godišnjeg Nkbila, rekla je da su u bolu.

- Teško je… Nemamo novca da sahranimo dete – rekla je ona.

- Počinioce ovakvih jezivih dela treba naučiti najoštriju lekciju i napraviti od njih primer u ovoj zemlji da se takvi užasni zločini neće tolerisati – rekao je on.

Šef policije Gautenga Elijas Mavela rekao je da mobiliše resurse da uđe u trag počiniocima i zamolio sve koji imaju neke informacije da se obrate policiji. Premijer Gautenga Panjaza Lesufi posetio je ožalošćene porodice u četvrtak uveče i rekao da su ubistva dečaka “više nego varvarska”.

- Ono što se dogodilo je bolesno. Ne sme se tolerisati. Počinioci se moraju uhvatiti – rekao je on.

Tšijamova baka Nkobil Ndlovu nije mogla da zaustavi suze dok je pričala o smrti svog unuka o kojem se brinula nakon smrti njegovog oca.

- Kakav tragičan gubitak. Besna sam. Izgubila sam svog unuka. On je sin mog prvorođenog sina koji je umro 2020. Tešila sam se sa njim – rekla je ona.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike