Petak, 21.04.2023.

16:34

"Nemac koji želi da napadne Rusiju mora da bude spreman za..."

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev komentarisao je izjavu nemačkog ministra odbrane Borisa Pistorijusa.

Izvor: Sputnjik

EPA-EFE/EKATERINA SHTUKINA / SPUTNIK / KREMLIN POOL / POOL

Medvedev je rekao da Nemac koji želi da napadne Rusiju mora da bude spreman za paradu u Berlinu, komentarišući izjavu nemačkog ministra odbrane koji je napade Kijeva na rusku teritoriju nazvao normalnim.

"Ministar odbrane Nemačke je, bez mnogo razmišljanja, lupio nešto o vojnim dejstvima na našoj teritoriji. On, nesumnjivo, zavidi vojskovođama Trećeg rajha na slavi. Pa, zapravo ga treba podsetiti na istorijske znake. Nemac koji želi napade Rusiju mora da bude spreman na našu paradu u Berlinu", napisao je Medvedev na svom nalogu na Tviteru.

Ranije je list "Frankfurter algemajne cajtung" objavio da je ministar odbrane Nemačke Boris Pistorijus izjavio da su ograničeni napadi Ukrajine na teritoriju Rusije prihvatljiva taktika sve dok ne stradaju civili.

Oružane snage Ukrajine gotovo neprestano granatiraju ruske pogranične teritorije: napadaju dronovima i organizuju sabotaže. Njihove mete su stambena naselja. Napadi uglavnom rezultiraju ranjavanjem civila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: