Linkovi

Uhapšen osumnjičeni za ranjavanje devojčice koja je otišla po svoju loptu


ILUSTRACIJA - Policajac u Kaliforniji
ILUSTRACIJA - Policajac u Kaliforniji

Muškarac iz Severne Karoline, optužen da je ranio šestogodišnju devojčicu i njene roditelje koji su otišli po košarkašku loptu koja se otkotrljala u njegovo dvorište, uhapšen je na Floridi, saopštile su vlasti.

Nasilje je bilo poslednje u nizu pucnjava u SAD izazvanih naizgled trivijalnim okolnostima.

Robert Luis Singlteri, star 24 godine, uhapšen je u oblasti oko Tampe. U pritvoru je bez kaucije i u petak će biti izveden pred sud.

Šef policije okruga Gaston Stiven Zil rekao je da su nadležni tragali za Singlterijem koji je pobegao iz Gastonije u Severnoj Karolini. Bio je na uslovnoj slobodi, jer je napao ženu čekićem prošle godine, a sada je optužen za ubistva u pokušaju i posedovanje vatrenog oružja.

Zil je odbio da kaže šta je izazvalo napad, uz objašnjenje da je istraga u toku.

Međutim, komšija Džonatan Robertson rekao je da se napad dogodio nakon što su neka deca iz komšiluka otišla da pokupe košarkašku loptu koja se otkotrljala u dvorište Singlterija. Prema njegovim rečima, Singlteri je otišao po pištolj i počeo da puca, dok su roditelji mahnito pokušavali da odvedu svoju decu na sigurno.

Šestogodišnju devojčicu Kinsli Vajt pogodio je metak u levi obraz i zbrinuta je u bolnici i puštena na kućno lečenje.

Njen otac Džejmi Vajt, koji joj je pritrčao u pomoć, upucan je u leđa. Majka devojčice Ešli Hilderbrend pogođena je u lakat. Vlasti kažu da je Singletari takođe pucao u drugog čoveka, ali je promašio.

XS
SM
MD
LG