Почетна > Србија
Србија

На приказу снага Војске Србије биће највише технике до сада, у свим сегментима

Војни аналитичар Владе Радуловић рекао је данас за Танјуг да ће на приказу снага Војске Србије бити највише технике до сада на једном месту, у свим сегментима, у ваздуху и на земљи.
Фото: Танјуг/Министарством одбране/Даримир Банда

Додаје да ће грађани на сутрашњем приказу снага имати прилике да виде средства која су уведена у наоружање Војске Србије, она средства која су модернизована у протеклом периоду, средства која су уведена у наоружање а купљена су у иностранству, уведена у наоружање из производних погона, као и она која су добијена кроз програме донације.

Радуловић истиче да ће бити и новитета као што су Гроунд Мастер 60, 3Д радар, мистрали 3 плус из Француске, а такође и средства која се налазе у процесу увођења у српске оружане снаге, средства која су из развоја домаће одбрамбене индустрије, различити концепти, модификације, различите конфигурације.

Приказ способности, како објашњава, значи приказ дела јединица Војске Србије и додаје да се у том „кратком формату“ може видети како припадници војске одрађују одређене задатке на терену као и како су њихове команде оспосбљене да брзо и ефикасно све одраде.

„Није ово први пут да се овакви прикази организују, они се организују већ неколико година мало интензивније, у мало већем формату, али суштина свега тога јесте на тој оспособљености дела јединица Војске Србије и припадника Војске Србије на реализовању одређених задатака“ наводи Радуловић у изјави за Тањуг.

Brnabić: Izbori na KiM u nedelju su sumrak demokratije

Преузмите андроид апликацију.