Život i ljudi

0

U sećanje na preminulu suprugu, Boranin krenuo biciklom ka Lisabonu

Autor: SA

Izvor: Beta

U sećanje na preminulu suprugu, Boranin krenuo biciklom ka Lisabonu

Izvor: pixabay.com

Boranin Zoran Stanković (60) krenuo je jutros iz tog grada biciklom ka Lisabonu, a putovanje je posvetio nedavno preminuloj supruzi Dragani sa kojom je planirao da u Portugalu provede ostatak života.

"Početkom prethodne godine, biće u kojem sam egizistirao 32 godine zajedničkog života sa suprugom, podelilo se na dva dela. Njena polovina se preselila u večnost, moja je ostala da sama popuni čitav duhovni prostor koji smo zajedno stvorili", napisao je Stanković na svojoj internet stranici thisisnotatravelblog.com

U narednih nekoliko meseci, biciklom će obići Evropu i prevaliti put od oko 5.000 kilometara.

"Krajnji cilj je Lisabon, grad u kome sam sa svojom nedavno preminulom suprugom, uz fado muziku i miris Atlanskog okeana, proveo nezaboravne i najlepše trenutke zajedničkog života. Zbog neverovatne gostoprimljivosti naših domaćina u Lisabonu, Gaga i ja smo maštali o tome da po odlasku u penziju u tom gradu kupimo makar garsonjeru i u Portugalu provedemo ostatak života, ali to nažalost nismo dočekali", naveo je Stanković.

Na putovanju do Portugala, on će proći kroz Hrvatsku, Sloveniju, Austriju, Švajcarsku, Francusku i Španiju a u povratku će voziti do Italije, gde će bicikl koji je nazvao Zorka, utovariti u brod za Crnu Goru, odakle će voziti do Srbije.

Stanković je krenuo sa 15 kilograma neophodne opreme a usput će kako je rekao, razgovarati sa običnim ljudima, prenositi njihova iskustva i upoređivati sa životom u Srbiji, a zapise periodično objavljivati na svom blogu.

U realizaciji putovanja, Stankoviću je pomoglo i nekoliko sponzora, bez kojih bi ta avantura bila teže ostvariva.

"Sve je ovo preskupo pa sam zato spreman na velika odricanja. Kada me noć zatekne u divljini spavaću pod šatorom. Ako se zadesim u nekom manjem mestu potražiću hostel, ali se pre svega oslanjam na šator", rekao je Stanković.

Pripreme za taj poduhvat trajale su nekoliko meseci, a Stanković je, vežbanjem u teretani i redukovanom ishranom, sputio kilažu sa 123 na 78 kilograma.

Govoreći o svojoj upornosti, Stanković je rekao da je pre više godina vodio tešku bitku sa alkoholizmom, ali da je uz pomoć porodice i volje uspeo prevaziđe tu zavisnost.

O tome svedoči knjiga u koju je pretočio svoja iskustva sa savetima kako se odupreti zavisnosti od alkohola.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR