Četvrtak, 20.04.2023.

07:19

Počelo postavljanje kontejnera: Izbori bez Srba?

U četiri opštine na severu Kosova i Metohije je počelo postavljanje kontejnera za glasanje.

Izvor: Tanjug

Počelo postavljanje kontejnera: Izbori bez Srba?
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

U kontejnerima čije je postavljanje počelo u sredu, biće birački centri za vanredne lokalne izbore u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, kako je ranije najavila Centralna izborna komisija iz Prištine, a očekuje se da će i biračka mesta takodje biti u improvizovanim objektima i u multietničkim naseljima, koje će obezbeđivati jake snage kosovske policije.

Izbori će se održati 23. aprila, za gradonačelnike u opštinama Severna Mitrovica, Zubin Potok, Zvečan i Leposavić, kao i za odbornike u Leposaviću i Zvečanu.

Iako najveća partija koja okuplja Srbe sa Kosova i Metohije, Srpska lista, na izborima nema svoje kandidate i što po procenama analitičara većina Srba neće na njima učestvovati, strane ambasade i organizacije su odlučile da priznaju rezultate glasanja.

Osim kandidata dve najveće političke partije koje okupljaju Albance iz južne srpske pokrajine, Demokratske partije i Pokreta Samoopredeljenje, kao i Građanske inicijative za Mitrovicu Betima Osmanija, u izbornoj trci će učestvovati i samostalna kandidatkinja Sladjana Pantović, za gradonačelnicu Zvečana i Aleksandar Jablanović iz Partije kosovskih Srba, za predsednika opštine Leposavić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Podeli: