Dva tinejdžera uhapšena i optužena za četiri ubistva na rođendanu u SAD 1foto: Shutterstock/ALDECA studio

Nekoliko dana nakon pucnjave na proslavi 16. rođendana u Alabami, dva tinejdžera su uhapšena i optužena za četiri ubistva.

Kako piše CNN, Ti Reik McCullough (17) i Travis McCullough (16) osumnjičeni su da su pucali na tinejdžere na žurci. Lokalna policija je saopštila da će biti optužena za još nekoliko krivičnih dela jer je najmanje 15 tinejdžera ranjeno. Bi-Bi-Si je juče javio da su ranjena 32 tinejdžera, prenosi Index.hr.

Obojica osumnjičenih tinejdžera biće optuženi kao odrasli, rekao je lokalni tužilac Majk Segrest.

„U bolnici su još četvoro ranjenih i oni su u kritičnom stanju“, rekao je Segrest.

Slavljenici brat spasio život pa poginuo

Podsetimo, proslava 16. rođendana u mestu Dejdevil u Alabami prerasla je u masakr kada su u subotu uveče poginule četiri osobe, a nekoliko ih je ranjeno. Pucnjava se dogodila u centru Dadevila oko 22.34 po lokalnom vremenu.

Među ubijenima je Filstavius Daudel – perspektivni igrač američkog fudbala i brat rođendanske devojke Aleksis, koja je za Bi-Bi-Si rekla da joj je brat spasao život i da joj je umro na rukama.

Kako piše BBC, 18-godišnji Phil Dowdell došao je po svoju sestru nakon što je čuo da netko na proslavi ima pištolj. Njezina majka LaTonya Allen čula je isto, pa je upalila svjetla u prostoriji u kojoj je bila proslava, otišla do DJ-a i zamolila ako netko ima vatreno oružje, da napusti proslavu.

Ali kako nitko nije progovorio, ona je ponovo ugasila svjetla.

Nedugo potom odjeknula je pucnjava.

Brat ju je gurnuo na tlo

„Odjednom smo čuli pucnjeve i vidjeli kako svi trče prema vratima, a neki ljudi padaju i vrište“, ispričala je Alexis za BBC i dodala da ju je brat gurnuo na tlo.

Uspjela je pobjeći iz dvorane i sakriti se vani iza zgrade u strahu od napadača.

Kad je sve bilo gotovo, vratila se unutra u potrazi za bratom te ga je našla kako ranjen leži na podu.

„Rekla sam mu da izdrži“

Izgubio je mnogo krvi. Ostala je uz njega, povremeno je gubio svijest, nije mogao govoriti, no uspio je, kaže, otvoriti oči i podići obrve dok ga je držala u naručju.

„Posljednje što sam mu rekla je da izdrži“, rekla je.

Phil Dowdell trebao je ići na državno sveučilište Jacksonville uz sportsku stipendiju. Alexis je rekla da je uživala gledati svog brata kako igra nogomet i smijati se s njim.

„Komadić mog srca je iščupan. Trebao je maturirati sljedeći mjesec. Umjesto da idemo na maturu, ići ćemo na groblje“, rekla je njihova majka za BBC.

Alexis i njezina majka rekle su da ne znaju koji je motiv pucnjave.

Među ubijenima na proslavi su i Shaunkivia Smith (17), Marsiah Collins (19) i Corbin Holston (23).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari