PSŽ izabrao trenera i napadača za konačni napad na Ligu šampiona! Ako se sve poklopi, ovo će biti najveća transfer bomba leta!

18.04.2023

22:40

0

Autor: A. Š.

Ugledni mediji u Španiji i Francuskoj uveravaju da su prvi koraci u realizaciji velikog posla već napravljeni

PSŽ izabrao trenera i napadača za konačni napad na Ligu šampiona! Ako se sve poklopi, ovo će biti najveća transfer bomba leta!
Žoze Murinjo i Hari Kejn - Copyright Profimedia

Prebogatim Arapima na čelu Pari Sen Žermena je očigledno dosta pokušaja da se domognu najvažnijeg trofeja u klupskom kontinentalnom fudbalu. Izgleda da je Naser Al Kelaifi sa saradnicima rešio da narednog leta uradi bukvalno sve kako bi na najbolji mogući način „pripremio teren“ za dolazak „ušatog“ pehara u Pariz.

Tome u prilog idu i informacije koje su u istom danu plasirali ugledni španski „As“ i francuski „Le Parisijen“ i koje će, ukoliko se predstojećeg leta obistine, bez dileme izazvati pravi zemljotres na fudbalskom tržištu – PSŽ je naciljao Žozea Murinja i Harija Kejna!

Sportski direktor Luis Kampos rešio je da u ostvarenje najvećeg sna na „Parku prinčeva“ krene sa čovekom od velikog poverenja, pošto je sa „Posebnim“ imao sjajnu saradnju pre desetak godina u madridskom Realu.

Portugalac je, navodno, već prelomio da se na kraju sezone zahvali Kristofu Galtijeu i da na njegovo mesto postavi zemljaka za kojeg veruje da će „čvrstom rukom“ uspeti da amortizuje nalete sujete u svlačionici PSŽ-a prepune velikih zvezda.

Ono što je „svecima“ i te kako potrebno od čoveka zaduženog za tim sadašnji trener Rome poseduje u svom portfoliju. Čak pet evropskih trofeja Murinjo ima u svom vlasništvu, od kojih je dva najvažnija osvojio sa Portom i Interom.

S druge strane, „Le Parisijen“ trvdi kako je kapiten Totenhema prioritet Kamposa kada je u pitanju jačanje igračkog kadra. Da li je takvu odluku doneo u konsultaciji sa Murinjom ili ne, tek „Posebni“ i reprezentativac Engleske imali su veoma uspešnu saradnju u vreme dok je Žoze sedeo na klupi „pevaca“.

Parižanima svakako olakšava posao činjenica da Kejn narednog leta ulazi u poslednju godinu ugovora sa Totenhenom, te sve glasnije spekulacije kako je rešio da sreću potraži u klubu koji bi mu pružio mogućnost da svoju karijeru obeleži najvećim i najvažnijim trofejima.

Francuzi idu i korak dalje, pa angažovanje Kejna vide kao Kamposovu uslugu prvoj zvezdi tima Kilijanu Mbapeu tako što će u ekipu dovesti pravu „devetku“, kako bi francuski superstar mogao da se vrati na bočni deo najisturenijeg dela tima na kojem se oseća mnogo komfornije nego na centralnoj poziciji.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike